Ce este un servant pompier?

Ce este un servant pompier?

0 Shares
0
0
0

Toti cei care isi doresc sa urmeze un curs de calificare care sa le fie util pentru tot restul vietii, in situatii de urgenta, pot opta pentru un curs servant pompier.

Un astfel de curs este ideal de urmat de catre toate persoanele care fac parte dintr-o echipa de interventie, salvare si prim ajutor din cadrul unei echipe de voluntariat, sau din cadrul unei echipe private care actioneaza in situatii de urgenta.

Deasemenea, un curs de servant pompieri poate sa fie ideal pentru toate persoanele care isi doresc sa faca o cariera in meseria de pompieri.

Toti cei care isi doresc sa urmeze un astfel de curs extrem de util pentru toata durata vietii, trebuie sa aiba asupra lor pentru inscrierea la curs urmatoarele documente: cartea de identitate, certificatul de nastere, certificatul de nastere sau decizia de divort daca este cazul, diploma de invatamant minim obligatoriu (8-10 clase), cazier, si nu in ultimul rand avizul medical de la medicul de familie conform caruia sunt apti pentru a exercita ocupatiei de servant pompieri.

Toti cei care vor urma un astffel de curs, in urma absolvirii cursului vor dobandi o multime de competente foarte importante precum: efectuarea activitatilor de pregatire in situatii de urgenta, desfasurarea activitatilor premergatoare interventiei in situatii de urgenta, executarea interventiei in situatii de urgenta, intretinerea mijloacelor tehnice din dotare, aplicarea prevederilor legale referitoare la sanatatea si securitatea in munca, aplicarea normelor de protectie a mediului.

Cat despre ofertele de curs, trebuie sa mentionam faptul ca acestea pot sa difere de la un caz la altul, in functie de locatia in care se desfasoara cursul, si in functie de cei care organizeaza cursul.

Exista astfel de cursuri care se desfasoara pe durata a 144 de ore, insa exista si cursuri care se desfasoara pe durata a doar 90 de ore. Referitor la cursurile de acest gen, trebuie mentionat faptul ca ele se impart in doua parti, astfel ca exista o parte teoretica dar si o parte de instruire practica.

Orele de instruire practica vor fi bazate pe activitati pe care trebuie sa le efectueze servantul pompier pentru a preveni aparitia unui incendiu, dar si pe activitati pe care acesta le va avea de efectuat in cazul in care va trebui sa intervina de urgenta pentru a contribui la stingerea unui incendiu.

Un astfel de curs are si o multime de avantaje, iar aici putem mentiona faptul ca diplomele obtinute sunt recunoscute atat la nivel national cat si la nivel international si vin insotite de certificatul Europass.

Deasemenea cursantii vor beneficia de suport de cus gratuit, si vor fi instruiti de catre cei mai buni formatori.

In momentul terminarii cursului va trebui sustinut examenul de absolvire, iar participantii care vor promova examenul vor primi un certificat de absolvire recunoscut la nivel national si international care are o valabilitate nelimitata, iar mai mult acest certificat va fi insotit si de catre suplimentul Europass.

Asadar, acestea fiind spuse, toti cei care isi doresc sa urmeze un curs care sa le fie util pentru tot restul vietii, ar fi indicat sa opteze pentru un curs de servant pompier.

0 Shares
You May Also Like