Ce fel de scaun de gaming alegi?

Ce fel de scaun de gaming alegi?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, pasionatii de jocuri video au ales sa isi imbunatateasca arsenalul, astfel ca nu si-au cumparat doar calculatoare de ultima generatie, ci si-au indreptat atentia si spre cele mai noi scaune de gaming.

Pentru utilizatorii de rand probabil, investitia intr-un astfel de scaun poate parea un lucru inutil, insa un impatimit al jocurilor video stie cat de important este sa aiba un scaun de cea mai buna calitate, precum un scaun gaming SIG09.

Multe dintre scaunele destinate gamerilor se aseamana cu scaunele ergonomice care pot fi intalnite si in birouri, insa exista unele modele de scaune pentru gameri, care sunt diferite de acestea, si care au unele dotari specifice. In continuare puteti afla mai multe detalii despre modelele de scaune pentru gaming.

  1. Scaunul pentru PC

Acesta este considerat a fi fratele mai mic al scaunului de birou ergonomic. Un astfel de scaun destinat gamerilor, are de exemplu suport lombar; ofera posibilitatea de a se lasa pe spate in unghiuri in care cel mai probabil alte tipuri de scaune pentru birou s-ar imburda.

  1. Scaunul balansoar

Un astfel de scaun pentru gaming este ideal pentru acei jucatori pasionati de jocurile pe consola, dat fiind faptul ca acesta este pozitionat la inaltimea la care in cele mai multe cazuri sunt pozitionate si ecranele mari ale TV-urilor.

De precizat este faptul ca aceste scaune se aseaza pe podea, si nu sunt prevazute cu postament sau rotile pentru sprijin. Aceste scaune iau forma literei “L”, dat fiind faptul ca spatarul si sezutul sunt strans legate una de alta, si nu permit alunecarea pe spate decat in cazul in care este aplecat tot scaunul.

Chiar daca aceste scaune au forma simpla, sunt destul de dificil de mutat, acesta fiind unul dintre marile lor dezavantaje.

  1. Scaun cu piedestal

Exista de-asemenea modele de scaune pentru gameri cu piedestal. Acestea sunt asemanatoare cu scaunele ergonomice standard, dar sunt pozitionate mult mai jos, astfel incat gamerii care se joaca pe consola sa aiba o pozitie relaxanta atunci cand privesc ecranul televizorului.

Un astfel de scaun cu piedestal insa, este ideal si pentru gamerii care nu sunt atat de prieteni cu consolele, ci folosesc mai mult laptopul sau calculatorul special construit pentru gaming.

  1. Scaunul pentru simulatoare

Acest tip de scaun pentru gaming este unul cu adevarat special, dat fiind faptul ca a fost gandit special pentru cei care sunt pasionati de simulatoare auto, sau de simulatoare aviatice.

Scaunele pentru gaming de acest fel, au o forma asemanatoare cu scaunele de birou si cu scaunele cu piedestal, dar cam aici se termina asemanarile. Un astfel de scaun nu se poate roti si nu se poate deplasa usor, iar gamerii care au nevoie de un scaun de acest tip trebuie de-asemenea sa se gandeasca unde il vor monta, pentru ca au nevoie de un spatiu destul de mare.

Volanul si pedalele unui scaun de acest tip vor prinse de suportii amplasati pe o bara care are lungime reglabila, si care este prinsa sub scaun.

  1. Scaun sac

Pentru pasionatii de gaming care nu dispun de un buget mare, acest tip de scaun reprezinta cea mai eficienta (si cea mai ieftina) alegere. De precizat insa este faptul ca nu se recomanda alegerea unui asemenea scaun, dat fiind faptul ca odata cu trecerea timpului, corpul va avea de suferit din cauza ca nu este tinut intr-o pozitie sanatoasa.

Gamerii care folosesc un astfel de scaun, ar trebui sa evite sesiunile de joaca mai mari de o jumatate de ora, iar atunci cand au posibilitatea, este indicat sa opteze pentru un alt tip de scaun.

0 Shares
You May Also Like