Ce ii cumpara nasa bebelusului la botez?

0 Shares
0
0
0

Conform traditiei crestine, dupa nasterea bebelusului urmeaza botezul (crestinarea) celui mic, care conform Bisericii Crestine este taina prin care bebelusul este curatat de pacatul stramosesc, pentru ca se spune ca prin botez se naste un alt membru in Biserica lui Hristos.

Parintii trebuie sa aleaga nasii de botez ai bebelusului, iar de regula se aleg nasii de cununie, insa exista si situatii in care parintii nu sunt casatoriti, sau nasii de cununie nu au posibilitatea de a participa la ceremonia de crestinare a bebelusului, asa ca parintii aleg alti nasi, cum ar fi membrii familiei, alte rude sau chiar si prieteni.

Un amanunt foarte important este acela ca nasa este cea care cumpara trusoul pentru botez, care este extrem de important in timpul ceremoniei datorita compozitiei sale.

Acesta contine sticluta pentru mir, care acasa va fi umpluta de catre nasa cu ulei de masline, care sfintit fiind de catre preot, in biserica devine ulei sfant, sau mir, si care se foloseste atat in slujba de crestinare a bebelusului, cat si la baita de a doua zi a bebelusului.

Un trusou botez contine deasemenea o panza de mir, care mai este cunoscuta si sub denumirea de crasma, si care este acea bucata mare de panza in care bebelusul proaspat crestinat este invelit.

O fasa se afla deasemenea in componenta trusoului, pentru ca aceasta se foloseste la invelirea bebelusului in panza de mir. Practic, fasa este cea care vine in completarea panzei, insa nu intra in contact cu pielea bebelusului.

Prosopul bebelusului se regaseste in trusou, iar acesta este folosit pentru stergerea “noului crestin” imediat ce acesta este scos de catre preot din cristelnita. Pe langa prosopul bebelusului, trusoul trebuie sa contina deasemenea un prosop si pentru preot dar si sapun pentru acesta, pentru ca imediat dupa ce se finalizeaza slujba, preotul sa isi spele spiritual mainile.

Asadar, acestea sunt componentele trusoului pentru bebelusi, indiferent ca discutam despre fetite sau baieti. In functie de sexul bebelusului, se pot gasi trusouri bebelusi in diferite culori si se pot deasemenea gasi si trusouri personalizate pentru bebelusi.

Nasa trebuie sa aleaga cu o foarte mare atentie trusoul, pentru ca trebuie sa studieze calitatea materialelor pentru panza de mir, fasa si cele doua prosoape. Dimensiunile pot fi diferite de la trusou la trusou, la fel ca si estetica de ansamblu, asa ca nasa trebuie sa aleaga cu mare atentie.

Totodata, nasa isi va indrepta atentia si spre rochite fetite botez sau costumase baieti botez, in functie de sexul copilului. Aici trebuie deasemenea sa acorde o mare atentie materialului, dar si modelului ales.

Deasemenea, o nasa va alege si o bijuterie sau un cadou simbolic pentru bebelus, care sa ramana amintire pentru totdeauna de la marele eveniment. Pentru fetite, se alege de obicei o pereche de cercei.

Ei bine, acestea sunt in mare parte obiectele pe care o nasa le cumpara de obicei atunci cand trebuie sa crestineze un bebelus. O nasa mai generoasa, mai poate cumpara si botosei pentru bebelusi, scutece sau diferite alte produse folositoare pentru cel mic.

0 Shares
You May Also Like