Ce sunt dispozitivele inteligente pentru casa?

Ce sunt dispozitivele inteligente pentru casa?

0 Shares
0
0
0

Dispozitivele inteligente sunt toate acele artefacte care se conecteaza si comunica intre ele prin Internet, folosind asistenti virtuali,  cum ar fi Google Home, Amazon Echo sau aplicatii de pe mobil. Intra pe Salus Controls 2021 si vezi toate ofertele de termostate pe care le poti achizitiona.

Dispozitivele inteligente sunt aici pentru a ramane si a ne face viata mai usoara. Ele ne ofera un confort mai mare, securitate, rafinament, economisindu-ne timp, efort si bani.

Astazi gasim multe tipuri de dispozitive inteligente,  cum ar fi lumini, cafetiere, aspiratoare, termostate, camere de securitate, difuzoare, TV, frigidere, prize inteligente,printre altele. In afara de a face mai usor pentru noi de a face treburile casnice sau oferindu-ne de securitate, ele ajuta la reducerea facturii de energie.

Pentru ce sunt dispozitivele inteligente in casa?

Progresele tehnologice in toate domeniile sunt nenumarate si complexe. Dispozitivele smart s home nu au fost lasate in urma, ele sunt intotdeauna in prim plan.

In zilele noastre puteti interactiona cu diferitele sisteme inteligente si artefacte din casa. Nu mai sunt doar sisteme pentru distractie. De exemplu; in securitate, puteti pastra un ochi pe seniori sau copiii dumneavoastra atunci cand va aflati intr-o alta camera sau nu sunt acasa.

Pastrati abrezed de ceea ce se intampla la domiciliu, atat in interiorul si in afara in timp real. Puteti programa si adapta temperatura camerei,cu cateva ore inainte de sosire, de pe mobil.

Doar atingand controlul mobil sau central puteti porni aparatul de cafea pentru a va bucura de o cafea bogata, in timp ce faceti inca ceea ce faceti. Porniti sau opriti becurile si gestionati consumul de energie,chiar daca sunteti in vacanta.

Fara indoiala, in fiecare zi care trece, se fac progrese mai mari in dispozitive inteligente pentru casa ta, ceea ce va va face viata mai usoara si mai confortabila. Daca doriti sa cunoasteti cele mai bune si mai actualizate dispozitive inteligente pentru a va monitoriza casa, puteti vizita urmatorul articol.

 Cum functioneaza un dispozitiv inteligent?

Dispozitivele inteligente de ultima generatie folosesc software si calcule sofisticate pentru a putea fi programate dupa bunul plac si pentru a face ceea ce doriti.

Acestia pot prelua informatii dintr-o varietate de surse, ar fi senzori care monitorizeaza mediul, date biometrice (amprente digitale sau fete) si pot utiliza comenzi vocale sau aplicatii,astfel incat fiecare dispozitiv inteligent functioneaza diferit pentru fiecare persoana.

Principala diferenta dintre dispozitivele normale si cele inteligente este ca dispozitivele inteligente, trebuie configurate de fiecare utilizator, in functie de nevoile lor, pentru aceasta au nevoie de datele lor. Toate aceste date sunt stocate in cloud (servere de calculator gigant) in afara vederii si controlului.

Importanta dispozitivelor inteligente

Utilizarea si beneficiul dispozitivelor inteligente pot fi impartite in categorii, care includ securitatea, economiile, controlul si coexistenta; fara a uita confortul si linistea.

Scurt istoric al dispozitivelor inteligente

Calatoria catre modernizarea caselor a inceput in anii 1980 cu termostate programabile si computere de acasa. In 1984, Asociatia Americana a Constructorilor de Case din Statele Unite, a adoptat termenul de case inteligente.

0 Shares
You May Also Like