Ce trebuie sa stii despre asigurările de daune?

Ce trebuie sa stii despre asigurările de daune?

0 Shares
0
0
0

O pierdere este baza unei cereri de despăgubire în temeiul unei polițe de asigurare. Tipurile de pierderi acoperite pot fi defalcate pe asigurări comerciale versus asigurări personale, apoi pe linie de activitate, apoi pe tip de pierdere. Unii termeni folosiți în industria asigurărilor pentru tipuri de pierderi nu corespund neapărat descrierilor folosite de laici.

Prin urmare, polițele de asigurare standard cu puține excepții au o pagină de definiții în față. Asigurări daune: ce pot însemna aceste termen? Căror nișe li se pot aplica asigurări în caz de daune? Care sunt daunele care intră în discuție în acest sens? Aflați mai jos!

Răspunderea

Acoperirea de răspundere se aplică situațiilor în care este rănit altcineva decât asiguratul. Daunele materiale acoperă vătămarea proprietății părții vătămate. „Vătămarea corporală” se referă la deteriorarea persoanei vătămate. „Vătămarea corporală” se referă la deteriorarea caracterului sau reputației unei persoane.

„Plăți medicale” se referă la plata cheltuielilor medicale minore ale părții vătămate. O parte a obiectivului acestei părți de acoperire este de a genera fond de comerț în partea vătămată, reducând șansele unei pierderi de răspundere costisitoare.

„Malpraxis medical” sau „medmal” reprezintă acoperirea pierderilor oferite profesioniștilor din domeniul medical. Alte exemple de tipuri de răspundere profesională sunt erorile și omisiunile (E&O), directorii și ofițerii (D&O) și răspunderea privind practicile legate de ocuparea forței de muncă (ERPL).

Exemple de pierderi ERPL sunt discriminarea în muncă și încetarea ilegală. E&O acoperă răspunderea pentru pierderile financiare, cum ar fi cele datorate delapidării angajaților.

Auto

Pierderile din asigurarea auto pot include răspunderea (atât vătămări corporale, cât și daune materiale), coliziune, furt, incendiu, vandalism și spargerea geamului. Asigurarea fără culpă va acoperi cheltuielile medicale, de înmormântare și de proprietate pentru pietoni și șoferi pe care le-ați lovit, în loc să ofere acoperire de răspundere.

Proprietate

Asigurarea imobiliară poate acoperi case, apartamente, conținutul apartamentelor, vehicule, artă și așa mai departe. Asigurarea proprietarilor de case poate fi descompusă în continuare prin inundații, uragan, vandalism, furt, incendiu și trăsnet, daune cauzate de apă și vânt și grindină.

Sănătate

Asigurările de sănătate TOL includ produse farmaceutice, stomatologice, vizuale, cu handicap, pierderi de venit și sănătate mintală, printre altele. „Pierderile catastrofale” se referă la facturi medicale mari, de exemplu pentru operațiuni multiple. „Îngrijirea pe termen lung” se referă la îngrijirea hospice sau asistența medicală la domiciliu. Pierderile de despăgubire a lucrătorilor sunt legate de sănătate, dar sunt suportate la locul de muncă.

Viaţă

Politicile de asigurare de viață se plătesc în cazul decesului asiguratului numit. Asiguratul numește beneficiarul în poliță. Plățile tind să fie într-o sumă forfetară.

Marin

Asigurările maritime acoperă pierderile comerciale în timpul transportului. Asigurările maritime interioare se referă la transportul pe uscat.

Ce este o pierdere indirectă în asigurări?

În timp ce majoritatea persoanelor fizice și a proprietarilor de afaceri achiziționează asigurări daune pentru a acoperi pierderi specifice, adesea nu iau în considerare pierderile indirecte. Acest tip de pierdere poate avea un impact semnificativ asupra finanțelor personale sau de afaceri.

Definiție

Pierderea indirectă este o cheltuială cauzată de daune sau vătămări persoanelor sau bunurilor acoperite, care depășește sfera daunelor acoperite. Această cheltuială se poate atribui pierderii acoperite, dar nu face parte din pierderea acoperită.

Exemplu

Dacă cuptorul unui restaurant ia foc și suferă daune, acele daune reprezintă o pierdere directă. Dacă fumul din foc dăunează restaurantului, provocând încetarea operațiunilor timp de săptămâni, pierderea veniturilor din afaceri este o pierdere indirectă.

 

0 Shares
You May Also Like