Ce trebuie sa stim despre display-urile telefoanelor noi?

Ce trebuie sa stim despre display-urile telefoanelor noi?

0 Shares
0
0
0

Elementul-cheie al noilor telefoane din gama smart este, fara indoiala, ecranul inovator si performant, iar in acest sens cele mai bune smartphone-uri de ultima ora au beneficiat mereu de afisaje de inalta tehnologie.

Performanta afisajului este cea care decide cat de bine, cat de frumos arata totul pe smartphone-ul respectiv, incluzand aici si camera foto, dar si cat de usor de utilizat si cat de lizibil ramane ecranul cand lumina ambientala este puternica. Despr display-ul unui telefon se poate spune ca este bijuteria de pe coroana.

Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge sunt unele dintre cele mai avansate smartphone-uri din punct de vedere al afisajului. Seria G Galaxy S si seria Galaxy Note reprezinta mijlocul de lansare a celor mai bune modele in materie de display Samsung din categoria OLED. Lansand cate un nou model de acest fel la fiecare sase luni, s-a ajuns la doua generatii OLED pe an.

Fiecare noua generatie prezinta imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste performanta afisarii, rezultatul fiind „cel mai performant display” in aceasta categorie de telefoane. Galaxy S6 continua aceasta moda, beneficiind de o performanta a display-ului egaland sau chiar depasind Galaxy Note 4 care a fost catalogat avand „cel mai performant display”  impreuna cu „cea mai ridicata precizie a culorilor”.

Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge sunt doua versiuni diferite ale celei mai inalte tehnologii Samsung OLED. Ambele dispun de afisaje cu o inalta rezolutie, respectiv de 5.1 inch si un ecram cu numarul de pixeli aproape dublu fata de cel al Galaxy S5 sau de un HDTV (577 pixeli per inch).

Nu este numai cel mai mare numar de pixeli, ci si cel mai mare pixel pe inch pe care orice display Samsung l-a avut vreodata. Display-ul Galaxy S6 este realizat pe un ecran traditional perfect plat si dur, o versiune imbunatatita a afisajului de pe Galaxy S5.

Display-ul Galaxy S6 este similar, dar ecranul sau OLED este realizat cu ajutorul unui substrat flexibil din plastic, astfel incat telefonul sa se poata indoi pe ambele parti pentru a oferi doua noi zone de afisare curbate care pot fi vazute atat din fata, cat si din lateral, atunci cand telefonul este asezat cu fata in jos. Ecranul curbat ofera utilizatorilor o interfata imbunatatita.

Testele efectuate dispozitivelor mentionate arata ca noile modele Galaxy S6 prezinta imbunatatiri semnificative ale performantei display-ului, incluzand o rezolutie mai mare, precizie absoluta a culorilor, o mai buna calibrare a imaginii, luminozitate mai inalta, o vizibilitate mai buna pe ecran si o lizibilitate mai precisa in cazul unei lumini ambientale puternice. Din acestea a rezultat un nou record in ceea ce priveste performanta de afisare a noilor smarphone-uri.

Ceea ce este semnificativ si impresionant este ca Samsung a imbunatatit sistematic performanta afisarii OLED de doua ori pe an cu fiecare generatie incepand din 2010. Galaxy S6 prezinta imbunatatiri semnificative fata de S5 aparut cu un an inainte, dar si fata de Note4 aparut si testat de specialisti cu o jumatate de an inainte, acestea referindu-se la numarul de pixeli per inch si la rezolutie, la acuratetea culorilor, la luminozitatea maxima sau la contrast.

0 Shares
You May Also Like