Cele mai bune masini pentru debitare metal

Cele mai bune masini pentru debitare metal

0 Shares
0
0
0

In trecut, aceste masini de taiat metalele proveneau de obicei din Italia sau Germania si constau dintr-o lama uriasa lubrifiata cu ulei solubil si un sistem automat de alimentare cu setari reglabile.

Aceste aspecte permit utilizatorului sa proceseze o cantitate mare de sectiuni. Utilizatorul se ocupa cu furnizarea metalului si reglarea lungimii si trebuia decat sa monitorizeze faptul ca operatiunea functioneaza corect.

Mai multe masini pot lucra usor impreuna in acelasi timp. O optiune pentru taierea otelului este ferastraul cu banda gigant, care este inovator pentru flota de masini in continua dezvoltare. Aceste masini pentru debitare metal au inceput sa fie inlocuite cu variante mai eficiente.

Masina de taiat metalul, atunci cand este plasata pe un cadru, se preteaza numai pentru atelier. Poate crea atat taieturi drepte perfecte, cat si taieturi unghiulare, indiferent de unghi, datorita scaunului pivotant si a rezistentei gradate, partajate in grade caracteristice. Partea importanta a acestui instrument o reprezinta un disc abraziv cu latimea de 350mm.

Aceasta parte consumabila este compusa dintr-un conglomerat de corund (un mineral aproape la fel de dur ca diamantul) si smirghel, precum si alte componente lipite pe o suprafata acoperita care limiteaza proiectia particulelor, mai ales daca discul a izbucnit vreodata accidental.

Intrucat responsabilitatea sa principala este sa se uzeze in timpul procesului de taiere, discul trebuie inlocuit atunci cand este folosit pana cand nu mai poate taia o sectiune dintr-o singura data (grosimea medie de 2 pana la 4mm).

Viteza de rotatie a masinii de taiat metal este de obicei de aproximativ 3.800 rpm. Folosirea acestei masini creeaza scantei gigant si stropi de particule care trebuie directionate catre o suprafata sigura, cum ar fi o foaie de otel, pentru a limita riscul de incendiu.

Pe langa dimensiunile discului, care ar trebui sa fie etichetate clar pe disc, standardul aplicabil, viteza de rotatie, granulometria si manualul produsului ar trebui sa fie, de asemenea, vizibile.

Principalii factori care trebuie luati in considerare sunt capacitatea de taiere a masinii si puterea acesteia, transpusa in wati. Configuratia este o viziune cu laser, care mareste foarte mult actiunea precisa a taieturii.

Creata pentru atelier, consta din cadru pe care este pozitionat un taietor de discuri, cu butoane de siguranta si schimbator de viteze. Menghina sa are o functie de strangere rapida. Baza sau capul masinii poate pivota pentru a realiza taieri unghiulare cuprinse intre 0° si 45°.

In general, aceste masini pentru debitare metal sunt vandute in gama de 400V, puterea poate varia, de la 1.800 la 2.500W. Cu cat dispozitivul de taiere a discului este mai puternic, cu atat va fi mai usor sa taie sectiuni mari.

Freza sa, echipata cu zimti din carbura de tungsten, este lubrifiata cu ulei solubil printr-o pompita deseori asezata in interior, care prezinta, de asemenea, loc pentru scule si piese de schimb. Discul este protejat de un capac detasabil si poate fi inlocuit. Coborarea mecanismului de taiere se face manual cu ajutorul unei parghii plasate in partea de sus a masinii.

0 Shares
You May Also Like