Cine mai opteaza pentru calculatoarele noi?

Cine mai opteaza pentru calculatoarele noi?

0 Shares
0
0
0

In anul 2018, dintre toti cei care intentioneaza sa isi cumpere un echipament pentru acasa, pe care sa il foloseasca in diferite scopuri, cele mai multe persoane aleg sa isi indrepte atentia spre laptopuri, in defavoarea calculatoarelor.

Este firesc acest lucru, tinand cont de dimensiunile mici pe care le au laptopurile in comparatie cu calculatoarele, si tinand cont totodata de spatiul mult mai mic pentru depozitare de care are nevoie un laptop in comparatie cu un calculator.

Si totusi, exista inca persoane care au ramas fidele PC-urilor, asa ca in orice moment ar trebui sa isi aleaga un echipament pentru acasa, persoanele respective vor alege un PC in defavoarea unui laptop.

Dintre toti cei care isi cumpara un calculator pentru acasa, cei mai multi utilizatori isi vor cumpara un calculator nou, in conditiile in care urmeaza sa foloseasca respectivul echipament pentru gamming.

Exista insa si persoane care nu au de gand sa foloseasca pentru gamming PC-ul, ci au de gand sa il foloseasca in scopuri cu totul si cu totul diferite, insa au nevoie de un PC foarte performant, asa ca este lesne de inteles motivul pentru care se vor orienta spre echipamente noi.

Trebuie mentionat insa si faptul ca dintre toti cei care isi cumpara calculatoare pentru acasa, exista si multi utilizatori care aleg sa se orienteze spre calculatoare second hand din diferite motive, despre care vom discuta in continuare.

Exista persoane care atunci cand isi aleg calculatorul, merg pe varianta unui echipament second hand, pentru ca nu au de gand sa foloseasca foarte mult calculatorul, asa ca nu se merita sa investeasca foarte multi bani in achizitionarea unui calculator nou.

Exista deasemenea si utilizatori care isi doresc un calculator pentru acasa, un calculator care sa fie folosit in cele mai simple scopuri. Pentru utilizatorii care intentioneaza sa foloseasca echipamentul doar pentru a viziona filme, sau pentru a pierde timpul navigand pe internet, in mod evident un calculator second hand va mai mult decat perfect.

Avantajul calculatoarelor noi, este acela ca daca nu sunt cumparate pentru gamming, ci sunt cumparate pentru a fi folosite in scopuri normale, ele vor putea fi folosite fara probleme cativa ani de zile.

In schimb, daca discutam despre calculatoarele second hand, care au aparut pe piata de aproximativ 3 – 4 ani, acestea cu siguranta odata achizitionate nu vor putea sa fie folosite la fel de mult timp precum calculatoarele noi, pentru ca de la un anumit timp, vor deveni echipamente depasite de situatie.

Ei bine, pentru utilizatorii care intentioneaza sa isi cumpere un calculator pentru acasa, ar mai exista o varianta de mijloc intre cele doua categorii de echipamente, si anume calculatoarele refurbished.

Acestea sunt mai ieftine si pot fi la fel de performante precum modelele noi, sunt mai scumpe si mai performante decat modelele second hand, iar daca stam sa facem un raport calitate – pret pentru toate categoriile de calculatoare existente pe piata, putem spune ca aceste echipamente refurbished sunt cele mai avantajoase, insa fiecare utilizator isi alege calculatorul pe care il considera perfect pentru nevoile sale.

0 Shares
You May Also Like