Criterii de automatizare a portilor batante

Criterii de automatizare a portilor batante

1 Shares
0
0
1

In momentul in care locuiesti la casa, cu siguranta este destul de neplacut atunci cand trebuie sa pleci undeva cu masina, iar conditiile meteo de afara nu sunt tocmai favorabile.

De ce? Ei bine, raspunsul cu siguranta in cunosti, pentru ca este foarte neplacut sa stai sa deschizi de fiecare data poarta manual, atunci cand iti doresti sa iesi cu masina, iar apoi sa stai sa o inchizi tot manual, inainte sa pleci.

In cazul in care afara este foarte frig, iti va ingheta mana pe poarta, in timp ce daca ploua, cu siguranta nu iti vei dori sa urci mai apoi in masina cu hainele ude. Daca afara este un soare foarte puternic, iarasi nu vei fi incantate sa ai o poarta care functioneaza doar actionata manual.

Asadar, cea mai buna idee pe care ai putea sa o ai, si sa o aplici, ar fi aceea de a cauta o firma specializata in automatizarea portilor, si sa alegi o poarta automatizata pentru locuinta ta.

Trebuie mentionat faptul ca in ceea ce priveste portile automatizate, acestea se impart in doua categorii, si anume porti automatizate batante, al caror mod de deschidere este din exterior in interior, sau din interior in exterior; sau poti sa optezi si pentru o poarta culistanta, care are modul de deschidere pe orizontala.

Daca vei considera faptul ca ai nevoie de o poarta automatizata batanta, atunci va trebui sa cauti o firma de automatizari porti batante, si sa comanzi o asemenea poarta, sau sa astepti sa vina specialistii la fata locului sa vada daca intr-adevar ai nevoie de o asemenea poarta, sau daca ti se potriveste mai mult una culisanta.

Referitor la portile batante, trebuie mentionat faptul ca acestea sunt compuse din doua aripi care au caracteristici specific, iar in funtie de aceste caracteristici, se va alege si motorizarea ideala pentru poarta, insa trebuie tinut cont de cateva detalii importante.

Dimensiunile aripilor conteaza foarte mult atunci cand se alege o poarta batanta automatizata, dar si greutatea acestora are un rol important.

Deasemenea, ciclul de functionare al motoarelor pentru portile batante automatizate este foarte important, iar motoarele acestor porti trebuie sa suporte intre 20 si 60 de deschideri in fiecare zi.

Dimensiunile stalpilor conteaza iarasi foarte mult atunci cand se alege motorul pentru poarta batanta, pentru ca acesta se va alege in functie de acea distanta de la balama si pana la marginea stalpului.

Daca aceasta distanta este mai mica de 15 centimetri, atunci va fi nevoie de un motor telescopic scurt, iar in caz contrar, se va folosi un motor telescopic lung, sau un brat articulat ori ingropat.

In ceea e priveste motoarele pentru portile batante automatizate, acestea pot sa fie cu brate, si sunt ideale in cazul portilor existente, insa se pot gasi si motoare cu operare pe cilindru, care sunt ideale pentru portile ce au greutate mare.

Deasemenea, se mai pot gasi motoare ingropate pentru portile batante automatizate, fara brate sau fara cilindri vizibili.

Asadar, daca vei considera ca o poarta batanta automatizata este ceea ce iti lipseste, cu siguranta va trebui sa cauti o companie care sa iti ofere o asemenea poarta.

1 Shares
You May Also Like