Cum ajuta terapia cu oxigen hiperbaric profesional?

Cum ajuta terapia cu oxigen hiperbaric profesional?

0 Shares
0
0
0

Terapia cu oxigen hiberbaric profesional se foloseste in prezent si in marile orase din Romania, la fel ca in alte tari din Europa si la fel ca si in Statele Unite ale Americii. Despre aceasta terapie trebuie precizat faptul ca poate sa fie utila atat in industria cosmetica, cat si in ceea ce priveste tratarea diferitelor afectiuni.

Persoanele care vor fi supuse unei astfel de terapii vor fi introduse intr-o capsula hiperbara presurizata si vor inhala oxigen in concentratie de 97%, cu un debit de 8 – 20L/minut.

De mentionat este faptul ca presurizarea dureaza intre 10 si 30 de minute, iar depresurizarea intre 4 si 10 minute, de la caz la caz, de la o persoana la alta.

Nu trebuie uitat nici faptul ca un asemenea tratament dureaza minim 10 sedinte, iar o sedinta dureaza intre 60 si 90 de minute, fireste tot de la caz la caz.

Ei bine, terapia cu oxigen hiperbaric profesional are efect antibactericid, iar studiile si cazurile tratate recomanda aceasta terapie ca fiind singura care are rezultate eficiente impotriva bacteriilor polirezistente.

Aceasta terapie stimuleaza oxigenarea celulara si reduce stresul oxidativ, si creste sinteza fibrelor de colagen dar si a productiei naturale de elastina, iar astfel se creaza un efect vizibil anti-imbatranire. Deasemenea si ridurile vor fi reduse semnificativ.

Terapia cu oxigen hiperbaric stimuleaza osteogeneza si reduce considerabil timpul de vindecare al traumatismelor aparatului osteoarticular, dar si timpul de vindecare al fracturilor.

Deasemenea, de precizat este si faptul ca terapia cu acest tip de oxigen este recomandata deoarece este capabila sa ii ofere sistemmului imunitar o imbunatatire considerabila datorita activarii limfoticelor, care lupta impotriva infectiilor cauzate de diferiti virusi si de diferite bacterii aerobe si anaerobe.

Terapia cu oxigen hiperbaric este capabila sa stimuleze productia naturala de celule stem cu pana la 800%. Aceasta terapie poate deasemenea sa contribuie foarte mult la refacerea tesuturilor organelor afectate, dar si la accelerarea procesului de vindecare.

Nu trebuie uitat nici faptul ca aceasta terapie este capabila sa stimuleze neovascularizarea, si totodata sa formeze vase noi de sange. Aceste procese mai sunt cunoscute si sub denumirea de angiogeneza si vasculogeneza.

Aceasta terapie mai este indicata pentru organism si datorita faptului ca usureaza foarte mult difuzia oxigenului spre tesuturile lezate sau spre tesuturile care nu sunt suficient de bine vascularizate, prn intermediul lichidelor corporale. Totodata, oxigenul hiperbaric stimuleaza vindecarea acestora.

Pentru persoanele care au suferit diferite arsuri termice, sau pentru persoanele care au suferit diferite accidente si care au ajuns sa aiba o mana sau un picior fracturat, terapia despre care am discutat in acest articol este mai mult decat un simplu tratament.

Chiar si persoanele anemice sau persoanele care sufera de diferite afectiuni (ulcer varicos de exemplu), sau pentru persoanele care sufera de alte afectiuni, aceasta terapie este mai mult decat perfecta.

Asadar, se poate observa foarte clar faptul ca terapia cu oxigen hiperbaric profesional poate sa fie extrem de utila in foarte multe situatii, motiv pentru care multe persoane opteaza pentru aceasta terapie.

0 Shares
You May Also Like