Cum alegi masa pentru living?

Cum alegi masa pentru living?

0 Shares
0
0
0

Indiferent de faptul ca il numesti living, sau ca ii spui camera de zi, respectiva incapere este una foarte importanta datorita faptului ca acolo iti petreci majoritatea timpului liber cand esti acasa.

Totodata, in momentul in care ai musafiri, cu siguranta nu ii invite la tine in dormitor, si nici in bucatarie, asa ca livingul este si locul in care iti primesti de fiecare data musafirii.

Ei bine, aceasta incapere este caracterizata in mod deosebit de doua elemente principale, care trebuiesc alese cu o atentie deosebita, iar aici discutam in primul rand despre masa din living, iar apoi despre canapeaua din living.

Referitor la masa din living, trebuie mentionat faptul ca alegerea sa nu este una foarte usoara, tocmai datorita faptului ca este un corp de mobilier care are o importanta atat de mare, iar pe langa masa, mai trebuie alese si scaunele.

Pentru a face cea mai buna alegere, va trebui sa tii cont de mai multe aspecte foarte importante, cum ar fi dimensiunile livingului in primul rand, pentru ca in functie de acest aspect, vei putea sa stii cat de mare trebuie sa fie masa din incapere.

Dimensiunile mesei le vei putea alege si in functie de dimensiunile canapelei, pentru ca daca nu ai un living foarte mare, iar masa are dimensiuni mari, iar canapeaua are deasemenea dimensiuni mari, atunci deja spatiul liber din incapere devine o problema, pentru ca practic acesta nu mai prea exista.

Va trebui sa tii cont si de nevoile tale si de marimea familiei atunci cand vei alege masa. Cu siguranta o masa de 4 persoane este suficienta daca din familia ta fac parte 3 sau 4 membrii, insa in cazul in care ai o familie mai numeroasa, atunci o masa extensibila pentru 10 sau 12 persoane ar fi ideale.

In situatia in care ai o familie nu foarte numeroasa, insa de regula ai invitati la cina sau la pranz, in mod evident o masa pentru 6 persoane iti va fi mai mult decat suficienta.

Calitatea materialelor din care este realizata masa conteaza deasemenea extrem de mult, asa ca va fi indicat sa iti indrepti atentia spre cele mai recomandate mese living, acestea fiind realizate din lemn masiv si nu din pal, care nu sunt nici pe sfert la fel de rezistente in timp precum cele din lemn masiv.

Plus de asta, mesele realizate din lemn masiv au si un aspect foarte placut, care se potrivesc aproape oricarui stil de amenajare pentru living, sunt si spatioase si nici nu au nevoie de ingrijiri speciale.

Vei putea sa te orientezi si spre mesele pentru living realizate din fier forjat, care sunt foarte frumoase, insa sunt mut mai grele decat cele din lemn masiv, sau decat cele din sticla, insa aspectul lor este minunat. Referitor la mesele din sticla, acestea nu sunt recomandate datorita faptului ca sunt foarte sensibile.

Tot in momentul in care intentionezi sa iti alegi masa pentru living, trebuie sa tii cont si de forma acesteia, iar forma mesei o vei putea alege in functie de preferinte (forma ovala, patrata, rotunda, dreptunghiulara).

Va trebui sa mai tii cont de stilul de amenajare al livingului, si nu in ultimul rand, de pretul mesei.

0 Shares
You May Also Like