Young woman sniffing clean fresh linen in the bathroom

Cum eliminăm mirosurile din baie

0 Shares
0
0
0

Unele uleiuri esențiale au capacități anti-bacteriene și anti-septice care le permit să lupte împotriva germenilor sau bacteriilor care provoacă miros. Uleiurile esențiale nu fac doar ca o cameră să miroasă mai bine mascând mirosul urât. Pe lângă faptul că au arome proaspete, uleiurile esențiale inhibă și creșterea sau acțiunea microorganismelor care provoacă miros. Iată cum se utilizează uleiurile esențiale pentru a elimina mirosul din baie.

1. Picuraţi ulei esențial în vasul de toaletă

Acest prim sfat este util pentru a vă menține mirosul proaspăt de baie toată ziua. Adăugați 2 până la 3 picături de ulei esențial în apa vasului de toaletă după fiecare spălare, astfel încât mirosul să nu se lipească de vasul toaletei. Încurajați-vă partenerul (și copiii) să facă acest lucru după numărul 1 și mai ales după numărul 2.

2. Câteva picături în miezul hârtiei igienice

Adăugați câteva picături de ulei esențial în miezul rolei de hârtie igienică. În acest fel, chiar dacă soţul sau copiii uită să picure ulei esențial în apa vasului de toaletă, parfumul uleiului esențial va fi eliberat atunci când folosesc hârtia igienică. Va fi ca o gură de aer proaspăt.

3. Folosiți difuzorul dvs. de nebulizare

Un difuzor de nebulizare este un instrument puternic pentru eliberarea parfumului uleiurilor esențiale. Profitați de acest lucru ducând difuzorul dvs. de nebulizare în baie imediat după folosirea băii pentru numărul 2. Sau şi mai bine, luaţi difuzorul cu dvs. în timp ce faceţi treaba. Acest lucru va permite uleiului esențial să combată mirosul urât înainte de a umple baia.

4. Creaţi un odorizant de aromoterapie

Completați aceste eforturi pentru a menține mirosul sub control cu ​​un odorizant de aromoterapie. Pulverizaţi imediat ce aţi terminat treaba. De asemenea, puteți pulveriza în zona din apropierea băii pentru a preveni mirosul să se strecoare în camera alăturată. Alternativ, ați putea să vă instruiți familia să pulverizeze odorizantul după fiecare utilizare.

Cum se face un odorizant de aromoterapie

Combinați ½ cană de apă distilată, 8 picături de lămâie, 8 picături de eucalipt și 3 picături de lavandă. Transferați într-o sticlă de pulverizare. Agitați flaconul de pulverizare înainte de utilizare.

5. Aruncați pastile efervescente în vasul de toaletă

Puteți face pastile sau bombe efervescente de toaletă, pe care oricine le poate arunca în vasul de toaletă după folosirea toaletei. Pastila efervescentă de toaletă va elibera un parfum proaspăt care va masca mirosul neplăcut de la numărul 2.

Pastilele efervescente de toaletă sunt ușor de făcut:

Amestecaţi 1 cană de bicarbonat de sodiu cu ¼ cană de acid citric și un total de 40 de picături din uleiurile esențiale preferate. Odată ce amestecul este bine omogenizat, picurați încet oțet în timp ce amestecați. Picurați până când amestecul începe să se întărească. Apoi, turnați amestecul într-o matriță și lăsați-l să se usuce timp de 3 zile. Păstrați pastilele efervescente de toaletă într-un borcan lângă toaletă.

Un alt lucru grozav la pastilele efervescente de toaletă este că toate ingredientele care o compun vă curăță și toaleta. Puteți să le folosiţi chiar și doar pentru a curăța toaleta – aruncați una, lăsați-o să se dilueze, apoi spălați toaleta.

Concluzie

Fie că le utilizați ca atare, cu un difuzor de nebulizare, sau cu un pulverzator odorizant, uleiurile esențiale sunt excelente pentru combaterea mirosurilor din baie. Diana Gubas, aromaterapist, vă va ajuta să aflaţi tot ce vreţi să ştiţi despre uleiurile esenţiale şi beneficiile acestora pentru sănătatea şi starea dvs. de bine.

0 Shares
You May Also Like