Cum-functioneaza-un-electrostimulator

Cum functioneaza un electrostimulator?

0 Shares
0
0
0

Electrostimulatoarele reprezinta dispozitive avansate care contribuie din plin la tratamentul muschilor. Cel mai avansat electrostimulator de acest tip este oferit de Omron, acesta dispunand de tratament inteligent, specializat, care poate fi folosit in multe situatii diferite.

Setarea acestui aparat se face cu mare usurinta si fiecare faza a programului folosit poate fi urmarita usor pe afisaj. Fiecare program si rata pulsatiilor pe fiecare electrod pot fi ajustate in intensitate. In modul manual este oferit controlul total asupra programului. Relaxarea, revitalizarea si ameliorarea durerii se produc folosind principiul stimularii electrice nervoase transcutante.

Masajul prin impulsuri electrice de joasa intensitate este eficient pentru indepartarea oboselii, stresului, sau durerilor musculare. Functiile intens sau bland cresc sau diminueaza intensitatea tratamentului. Exista posibilitatea de a creste selectiv intensitatea pe electrodul din dreapta sau stanga.

De asemenea, exista posibilitatea ca stimularea sa se faca punctual sau pe toata suprafata electrodului. Electrozii au o durata mare de utilizare, se pot spala, fiind siguri din punct de vedere biologic. Aparatul se inchide automat, daca electrozii nu sunt montati sau sunt montati incorect.

Legatura dintre paduri si aparat se face prin intermediul unui conector si a doua fire, asigurat cu o clema de protectie la smulgere. Pulsul este reglabil pe fiecare electrod, designul este ergonomic, in acelasi timp fiind usor de folosit si intretinut.

Sunt 12 programe diferite de tratament, 1 program de  alinare rapida a durerii, 6 zone de tratament, 4 variante de masaj, 10 niveluri de intensitate. Functiile speciale sunt numeroase: intens care creste intensitatea tratamentului, bland diminueaza intensitatea tratamentului, de impuls reglabil pe fiecare electrod, de inchidere automata (cand acesti electrozi nu sunt montati sau cand acestia nu sunt montati incorect). 

Produsul Omron E4 functioneaza pe principiul unei electrostimulari nervoase transcutante. Curentii electrici de foarte joasa frecventa activeaza in mod natural si armonios mecanismele de alinare a durerii.  Se imbunatateste circulatia sanguina, iar muschii se relaxeaza. Aceasta este o metoda de tratament fizioterapeutic care s-a dovedit de succes, fiind aplicata atat de clinica, cat si in medicina sportiva.

Prin stimularea electrica a muschilor si totodata a terminatiilor nervoase se poate alina sau uneori elimina complet durerea cronica sau acuta, metoda putand fi folosita concomitent cu alte tratamente sau forme de terapie. Aceasta poate fi folosita in nevralgii, tulburari de circulatie, dureri de spate, lumbago, dureri de incheieturi, artroze, dureri postoperatorii, etc.

Caracteristici tehnice: afisaj cu cristale lichide, puterea sursei este data de 2 baterii de 1,5 V, durata de viata a bateriilor fiind aproximativ 3 luni la o utilizare de 15 minute pe zi. Puterea consumata este de aproximativ 40 mA. Greutatea este destul de redusa de circa 155 g, in timp ce inchiderea este automata dupa aproximativ 15 min. de la deschidere. Modurile de tratament sunt pentru umar, spate, incheieturi, brat, picior, talpa.

Conditiile de functionare sunt: in primul rand, temperatura care trebuie sa fie 10-40 C, iar umiditatea relativa 30-85%. Eletrostimularea este o metoda foarte eficienta pe care ar fi bine sa o incercati macar o data, la recomandarea medicului.

0 Shares
You May Also Like