Cum iti controlezi caloriferele electrice?

Cum iti controlezi caloriferele electrice?

0 Shares
0
0
0

Stii cum sa-ti controlezi caloriferele electrice? Acesta este ceea ce iti vom explica aici. Radiatoare cu inertie sau panouri radiante, a sti sa-ti programezi si sa-ti controlezi caloriferele iti permite sa-ti optimizezi confortul si sa economisesti bani cu Smart Home Salus Controls.

Avantajul firului pilot

Cu un fir pilot, poti centraliza controlul tuturor caloriferelor direct in panoul electric. Nu este nevoie sa le configurezi separat.

Acest fir suplimentar pentru conectarea incalzitorului este de obicei de culoare neagra. Se adauga la faza (rosu sau maro), la neutru (albastru) si la sol (galben verde).

De unde stii daca radiatorul tau are un fir pilot? Daca ai un glisor pornit/oprit si exista un simbol de ceas, atunci incalzitorul tau are un fir pilot.

Un mic memento pe firul pilot

Ar trebui sa stii ca firul pilot este ceea ce se numeste un circuit de control pentru incalzirea ta. Datorita firului pilot, poti: sa il pornesti, sa il opresti, sa il pui in modul de protectie impotriva inghetului, confort sau alta programare.

Va trebui sa iti echipezi panoul electric cu o cutie de control pentru cablul pilot si sa iti conectezi caloriferele la acesta. Apoi, tot ce trebuie sa faci este sa iti configurezi noul dispozitiv astfel incat sa trimita cutare sau cutare ordine catre fiecare dintre iesiri.

Astfel, dispozitivele tale vor trece automat de la un mod de operare la altul fara nicio interventie din partea ta.

Modulul de pornire/oprire incorporat

Modulul de pornire/oprire incorporat poate fi instalat pe fiecare calorifer din casa ta. Modulul este plasat direct in cutia de montare incasabila care exista deja. Deci nu va trebui sa tragi fire noi sau sa tai un perete.

Cum se instaleaza si se utilizeaza un modul pornit/oprit pentru a controla incalzitoarele electrice?

Hardware-ul este deosebit de simplu pentru a configura o cutie de pornire/oprire. Verifica de doua ori numarul piesei, deoarece in unele cazuri vei avea nevoie de o dioda precablata.

O cutie conectata pentru a-ti controla caloriferele electrice?

Acest tip de cutie este, in zilele noastre, foarte des conectat. Prin urmare, va exista un pas de conectare la reteaua locala in Wifi. Odata ce ai facut acest lucru, instaleaza aplicatia dedicata pe smartphone. Verificati inainte de cumparare daca aplicatia este disponibila pentru sistemul tau de operare (Android sau IOs).

Din aplicatie, vei avea acces la toate casetele care se afla in reteaua locala. Le poti configura apoi unul cate unul pentru a-ti activa sau nu caloriferele la anumite ore, in functie de temperatura sau de orice alta optiune oferita de cutie.

Radiatorul conectat, cea mai buna solutie pentru a-ti controla caloriferele electrice?

Pentru a-ti simplifica foarte mult viata, poti cumpara direct calorifere conectate. In realitate, este exact acelasi principiu ca ceea ce am descris in randurile anterioare. Pur si simplu, cutia de control este inclusa direct in calorifer.

Aceste modele sunt in general mai scumpe decat o versiune standard cu o cutie suplimentara. Retine, totusi, ca avand o cutie separata va permite sa schimbi caloriferele fara a fi nevoie sa o iei de la capat.

0 Shares
You May Also Like