Cum poti creste palmier trestie in gradina ta?

Cum poti creste palmier trestie in gradina ta?

0 Shares
0
0
0

Palmierul trestie de aur (Dypsis lutescens) este o planta de gradina populara in toate zonele tropicale. Inflorescentele sale galben-aurii si culoarea maro-aurie a frunzelor mai batrane ofera un contrast cu verdele mai intens al multor alti palmieri cataratori.

Creste rapid, este usor de ingrijit si, la maturitate, este un excelent spargator de vant atunci cand este plantat ca un gard viu de-a lungul limitei unei proprietati. Palmierul este un mancator greu, dar, odata stabilit, pare sa se dezvolte chiar si atunci cand este neglijat.

Arata cel mai bine atunci cand i se da apa din abundenta, dar supravietuieste fara probleme sezoanelor lungi de seceta cu udari rare. Pe langa faptul ca este o planta utila de ecranare, este frumoasa ca planta de peisaj si este o planta de cada atractiva care poate fi adusa in interior pentru perioade lungi de timp. Pentru toate aceste motive, Palmier trestie de aur are multi fani. Aici vei gasi palmier trestie de aur 170 cm.

Creste repede palmierul trestie de aur?

Acest copac foarte popular provine din Madagascar si isi trage numele de la tulpinile sale verzi si aurii. Cu o crestere rapida, palmierul Golden Cane poate ajunge la o inaltime de 10-12 m.

Cat de aproape pot fi plantati palmierii trestie de aur?

Palmierii trestie de aur sunt o planta atractiva pentru screening. Pentru a obtine un efect de ecranare luxuriant, ar trebui sa le plantati la o distanta de 2 metri intre ele.

Pot fi divizati palmierii trestie de aur?

In cazul plantelor precum orhideele si unele soiuri de palmieri, se foloseste o metoda de divizare usor diferita. In cazul palmierilor, cum ar fi palmierul Bamboo, palmierul trestie de aur si palmierul Seifritzii, scoateti planta din ghiveci, folositi un fierastrau ascutit si curat pentru a separa ciorchinii. Puneti ghiveciul intr-un sol bine drenat si udati.

De ce se ingalbeneste palmierul trestie de aur?

Frunzisul si tulpina palmierului de aur se ingalbenesc daca lasati palmierul sa stea intr-un loc cu prea multa lumina, aceasta poate face ca frunzisul sa se ingalbeneasca si in cele din urma sa se arda sau daca ii dati prea putina apa, varful frunzisului incepe sa se ingalbeneasca.

Palmierul trestie de aur creste bine in ghiveci?

Daca va faceti griji cu privire la plantarea palmierilor direct in pamant sau daca sunteti chirias si doriti sa va luati plantele in viitor cu voi, aceste plante se descurca foarte bine in containere; plantati-le doar intr-un ghiveci mare cu un sol drenant.

Va creste palmierul trestie de aur la umbra?

Palmierul trestie de aur se dezvolta in plin soare sau la umbra partiala. Daca o plantati in interior, o zona luminoasa, cu lumina solara directa, este ideala. Pastrati solul uniform umed, dar nu inmuiat.

De ce poate murii palmierul trestie de aur?

Climatul: Temperaturile medii sunt perfecte pentru aceasta planta, dar atentie la acele scaderi bruste de temperatura din lunile de toamna, care, in combinatie cu curentii de aer rece, pot provoca porniri maronii pe frunze. Prea putina lumina incetineste cresterea si prea multa arde frunzele!

Cat de mari devin palmierii?

Cat de mare creste planta? Incet si constant, acest palmier poate creste pana la inaltimea tavanului (daca tavanul tau are doar 2,5 metri). De obicei, in interior au o inaltime de 3-5 metroo, dar la apogeu pot atinge 8 metrii sau chiar pot ramane la 170 cm

0 Shares
You May Also Like