Cum poti folosi corect produsele din categoria erbicide?

Cum poti folosi corect produsele din categoria erbicide?

0 Shares
0
0
0

Intr-o gradina de legume sau in curtile care combina florile, plantele perene si legumele, utilizarea unor erbicide eficiente este cea mai buna solutie pentru a mentine mediul curat si ingrijit. Problemele cu buruienile care apar si se raspandesc in mod necontrolat sunt familiare tuturor posesorilor de curti si gradini.

Cele mai comune actiuni impotriva acestora sunt smulsul, sapatul si plivitul utilizand unelte de gradina. Acestea sunt solutii foarte bune pentru spatiile mici insa actioneaza pe termen scurt si daca nu se elimina corect radacinile, buruienile vor aparea rapid inapoi. Cele mai eficiente si bune metode sunt reprezentate de utilizarea unor erbicide puternice.

Erbicidele reprezinta de fapt un amestec de substante chimice utilizate pentru a imbunatati randamentul culturilor prin distrugerea buruienilor sau prin inhibarea raspandirii lor.

Tipuri de erbicide si utilizarile lor

Exista mai multe tipuri de erbicide si fiecare are o utilizare specifica.

Erbicide preemergente

Aceste erbicide sunt aplicate cu rol preventiv direct pe sol. Substantele ofeite sunt absorbite in rizomii, radacinile sau stolonii plantelor inainte ca acestea sa germineze. Este recomandat ca dupa ce sunt aplicate aceste erbicide sa fie nivelat solul. Este foarte important ca erbicidul sa fie incorporat, mai ales in cazul produselor volatile, cu socpul de a preveni procesul de evaporare al substantelor. Tot asa este redus si riscul de poluare.

Erbicide posemergente

Aceste erbicide mai poarta si numele de substante de contact. Ele sunt aplicate direct in locul cu vegetatie nedorita, pe tulpinile si frunzele plantelor. Rolul acestora este cel de a elimina plantele care deja au rasarit si actioneaza prin inhibitia fotosintezei si prin distrugerea materiei celulare a plantei. Se absorb foarte bine pe plantele care au frunze mari.

Erbicide totale

Acestea au rolul de a ucide toate plantele, atat pe cele perene cat si pe cele anuale, existente pe teren. Este important sa fie aplicate cu foarte mare atentie pentru ca au tot potentialul de a distruge si plantele de cultura. Acestea sunt folosite in general pe trotuare si alei si in zonele necultivate.  Poti fi aplicate de asemenea si in momentul in care sunt infiintate straturi noi sau cand buruienile sunt in stadiul de dezvoltare.

Erbicide selective

Acestea sunt cele mai des folosite de catre cultivatori, in special pentru gradinile de legume, pentru cereale si pentru vii. Sunt utilizate si in curtile cu gazon. Ele au drept tinta anumite tipuri de plante si nu actioneaza contra celor de cultura. Daca pe langa legume in curte se afla si o peluza, este o adevarata provocare aplicarea erbicidelor, pentru ca se urmareste eliminarea ciulinilor si a papadiilor fara sa distuge iarba si legumele. In sensul acesta, cea mai buna solutie este combinarea ingrasamantului cu erbicid special de gazon. Acesta actioneaza lent si se distribuie uniform.

Folosirea erbicidelor preemergente se va intampla la final de iarna sau primavara cat mai devreme astfel incat sa fie garantate cele mai bune rezultate. In ceea ce priveste folosirea postemergenta, aceasta etapa trebuie sa aiba loc in primavara, atunci cand plantele parazite incep sa isi faca simtita prezenta.

0 Shares
You May Also Like