Cum să ai grijă corect de uşile din lemn

0 Shares
0
0
0

Atunci când vrei să îți cumperi o ușă nouă pentru casă, indiferent dacă este pentru exterior sau pentru interior, posibilitățile sunt aproape nelimitate. La urma urmei, există nenumărate tipuri de uși din care poți alege: de la uși lemn masiv până la uși din fibră de sticlă, vinil, oțel sau aluminiu.

Toate aceste uși au caracteristici diferite care le fac mai potrivite pentru anumite tipuri de camere. Dar, deși aceste obiecte sunt utilizate în primul rând datorită funcționalității lor, nu putem nega faptul că unul dintre principalele considerente atunci când le alegem este valoarea lor estetică.

Uși din lemn

Și când vine vorba de asta, nimic nu depășește ușile din lemn. Acestea au devenit preferate în rândul proprietarilor de case care își doresc nu doar ca materialele folosite în locuința lor să adauge frumusețe acesteia, ci și să reziste testului timpului. Când vine vorba de lemn, puteți alege între lemnul masiv, care este mai scump, și lemnul simulat, care este mai accesibil din punct de vedere al prețului.

Dar, la fel ca majoritatea materialelor, lemnul este sensibil la schimbările climatice, astfel încât este nevoie de o anumită întreținere pentru a-i păstra atât aspectul, cât și funcționalitatea, chiar și după mai mulți ani.

Asigurați-vă că urmați aceste sfaturi pentru ca ușile din lemn să arate bine și să funcționeze corect în orice moment.

Folosiți cârpe de bumbac și apă pentru curățare

Indiferent dacă este vorba de o ușă exterioară sau interioară, aceasta va acumula funingine și murdărie în timp. Deși acest lucru este normal, este important să curățați și să spălați ușa periodic înainte ca agenții contaminanți să distrugă finisajul acesteia. Cea mai bună modalitate de a întreține ușile din lemn este de a le curăța bine, de două ori pe an, folosind o cârpă umedă. Utilizați apă caldă şi săpun non-abraziv dacă există o acumulare excesivă de murdărie. Asigurați-vă că uscați suprafața după ce o spălați cu apă.

Verificați dacă pătrunde apă

Apa poate pătrunde în lemn mai ales dacă ușa este una exterioară. Lemnul tinde să crape și să permită pătrunderea apei atunci când nu este întreținută și curățată regulat. Mai rău, este posibil chiar să putrezească, din cauza umidității excesive din interior. Când se întâmplă acest lucru, îndepărtați putregaiul și folosiți un material de umplutură pentru a acoperi gaura. Odată ce este uscat, trebuie să șlefuiți și să sigilați lemnul.

Refinisare

Există diferite tipuri de finisaje pentru lemn și deci multe opțiuni în cazul în care finisajul de pe ușa dvs. s-a desprins. Cu toate acestea, este important să fiți consecvenți, deci dacă finisajul original utilizat este pe bază de ulei, atunci utilizați același finisaj pentru lucrările de renovare. Dacă nu sunteți sigur de tipul finisajului original sau pur și simplu doriți să folosiți un finisaj diferit, atunci șlefuiți lemnul și îndepărtați complet finisajul vechi înainte de a aplică un strat nou.

Întreținerea regulată este importantă pentru a vă menține ușile din lemn mult timp, mai ales dacă sunt expuse unor condiții meteorologice extreme, dar și poluării și murdăriei care a devenit aproape obișnuită în viața de zi cu zi.

0 Shares
You May Also Like