Cum sa devii DJ - de unde sa incepi?

Cum sa devii DJ – de unde sa incepi?

0 Shares
0
0
0

A putea satisface gusturile publicului nu este usor, caci oameni cu diferite preferinte se intalnesc la petreceri. DJ-ul ar trebui sa se poata adapta preferintelor publicului. Este obligatoriu sa cunosti atat melodiile care sunt fierbinti in prezent, cat si cele din trecut.

Selectia muzicii de catre un DJ ar trebui combinata cu capacitatea de a te deplasa fara probleme intre melodii. Redarea cantecelor pentru ca publicul sa se distreze mereu este unul dintre elementele culturii clubului. Cunoasterea structurii este esentiala pentru aceasta. In muzica electronica, piesele constau de obicei din 64 de fraze.

Obtinerea unei intelegeri a momentului in care o melodie se termina si cealalta incepe este cruciala pentru o tranzitie lina intre melodii. Este la fel de important sa stabilesti punctul in care va incepe urmatoarea piesa.

Dar niciun DJ nu va face o cariera fara echipamentul potrivit. Kitul DJ obligatoriu include consola (sau controler), difuzoare si casti.

Consola DJ pentru incepatori

Consola este instrumentul de baza pentru DJ si centrul de comanda pentru petrecere. Exista zeci de modele pe piata cu diferite grade de rafinament si pret. Pentru un DJ incepator, un set simplu este cel mai bun. Acesta va permite sa te familiarizezi cu cele mai importante functii si sa nu te simti coplesit cu numarul de optiuni.

Una dintre partile consolei este mixerul. Acest dispozitiv are un anumit numar de intrari si iesiri la care sunt conectate multe surse de semnal (player record, platan rotativ, laptop, unitate flash USB, smartphone). Toate sursele merg apoi la o singura iesire. Poti sa te deplasezi usor intre melodii prin manipularea glisoarelor de pe mixer.

Alternativa mai ieftina este controler-ul. Nu necesita jucatori externi. Laptopul, combinat cu software-ul potrivit, iti poate oferi efectul utilizarii consolei. Dezavantajul controlerului este riscul de esec. In cazul unei defectiuni, DJ-ul nu mai poate reda muzica.

Consola iti permite sa redai muzica, dar pentru ca oaspetii sa se distreze, sunt necesare difuzoare.

Boxe bune pentru muzicasistem boxe array Bose L1 Pro 8

Cand isi incepe cariera, un DJ ar trebui sa se echipeze cu difuzoare muzicale bune. Ar trebui sa reproduca sunet de inalta calitate. Mobilitatea lor este de asemenea importanta, datorita careia transferul lor de la un loc la altul nu va fi o problema.

Boxele trebuie sa produca sunete profunde, joase, iar datorita lipsei de pierdere a rezonantei, sunetul provenit de la subwoofer nu isi pierde calitatea, generand bas puternic care confera melodiilor profunzimea dorita.

Anumite modele de difuzoare, precum un sistem boxe array Bose L1 Pro 8  pot fi conectate la aplicatia gratuita L1 Mix App. Ofera multe optiuni pentru controlul sunetului si iluminarii, inclusiv salvarea probelor sau utilizarea deja disponibila in aplicatie, crearea de playlisturi si efecte karaoke.

Casti DJ

Kitul unui DJ include si casti . Atunci cand le alegi, ar trebui sa acorzi atentie mai multor caracteristici cheie. Constructia castilor este importanta. Muzicienii profesionisti nu folosesc casti. Datorita dimensiunilor reduse, calitatea sunetului frecventelor joase este nesatisfacatoare. Castile bune pentru DJ sunt modele over-the-ear care suprima zgomotul ambiental. Ar fi bine daca ar fi echipate cu un sistem de anulare activa a zgomotului, pentru a reduce suplimentar zgomotul.

Alti parametri care merita atentie sunt raspunsul in frecventa (cu cat este mai larg cu atat mai bine, de preferinta in intervalul 20 Hz – 20 kHz), impedanta (ar trebui sa fie ridicata, in intervalul 32-65 ohmi) si o mufa pentru casti. DJ-ii profesionisti prefera o mufa jack de 6,3 mm.

0 Shares
You May Also Like