Cum sa te joci cu pisica ta?

Cum sa te joci cu pisica ta?

0 Shares
0
0
0

Pentru dezvoltarea sa fizica si intelectuala, pisica ta trebuie sa se joace. Vesti bune: prietenul tau cu patru picioare se distreaza! Lanseta de pescuit, lumina, cartonul … descopera cele mai bune 5 jocuri de pisici.

Jocuri fizice pentru a-ti pune pisica in miscare

Greu de crezut, dar micul tau animalut este un adevarat pradator. Prin urmare, jocul fizic este o nevoie esentiala pentru fericirea prietenilor tai felini. Daca nu sunt suficient de stimulati, se pot plictisi, apoi pot adopta comportamente anormale, chiar agresive. Dar sa te joci cu pisica ta nu este doar o chestiune simpla.

Mai presus de toate, este esential sa-ti cunosti bine animalul. Unele pisici sunt singuratice: isi doresc sa fie pe cont propriu, iar sesiunile de joc impreuna nu vor dura mai mult de 5 minute. Altele, mai in varsta sau care sufera de osteoartrita, vor prefera jocurile care necesita putina miscare.

  • O undita pentru a alerga ca o nebuna

Jocul unditei este clasic pentru pisici. Un bat, un sir la capatul caruia atasezi un dop sau o mica pana … si iata. Gadila-ti pisica cu aceasta undita special conceputa pentru ea. Acesta din urma va incerca sa-l prinda alergand si catarandu-se, urmand cele mai mici miscari ale tale. Permite-i sa-si apuce prada din cand in cand pentru a nu o descuraja.

  • Joc de lumina pentru a-i trezi instinctul de vanatoare

Rasuri garantate cu acest joc care necesita un laser, o lanterna simpla sau obiecte interactive conectate. Luandu-l ca prada, pisica ta va incerca sa profite de acest punct evaziv de lumina care o enerveaza. Ideal pentru a o face sa alerge in toate directiile!

Ai grija, totusi, sa nu creezi frustrare animalului care nu isi va putea prinde prada. Este recomandabil sa-i oferi un obiect in care sa muste la sfarsitul sesiunii laser: un dop, o jucarie cumparata de la magazin sau o delicatesa pentru a-i recompensa eforturile.

  • De-a v-ati ascunselea

Nimic asemanator unui vechi joc de-a v-ati ascunselea pentru a-ti pune pisica in miscare. Alearga dintr-o camera in alta, adaposteste-te in spatele unei perdele, pisica ta va fi pusa pe actiune si va incerca, de asemenea, sa se ascunda.

  • Alba-neagra pentru a-si exercita reflexele

Alba-neagra este un joc destul de cunoscut. Intoarce trei pahare opace. Intr-unul dintre ele, ia o delicatesa sau cateva crochete. Apoi distreaza-te schimband pozitia celor trei pahare, mai intai incet si apoi foarte repede. Cu simturile trezite, pisica ta va incerca sa-ti urmeze miscarile pentru a recupera pretioasa prada. Ciresa de pe tort: ​​acest joc imbunatateste crearea de legaturi intre tine si animalul tau: pisica asociaza stimulul pozitiv cu prezenta ta.

  • Scaunul s-a intors pe dos pentru a-i stimula curiozitatea

Pisicile sunt aventuriere, fiinte curioase din fire. Pentru a-si mentine setea de explorare si inteligenta, schimba amenajarea unui mobilier din apartamentul sau casa ta. De exemplu, in timpul unei sesiuni de joc, intoarce un fotoliu pentru a crea noi spatii de descoperit. In plus, poti adauga si un ansamblu de joaca pisici de care pisica ta va fi, pur si simplu, fascinata.

0 Shares
You May Also Like