Cum scazi riscurile atunci cand iti construiesti o hala metalica?

0 Shares
0
0
0

O hala metalica poate sa fie extrem de utila pentru tine in conditiile in care locuiesti in mediul rural, in conditiile in care de exemplu te ocupi cu agricultura.

O asemenea hala este ideala, datorita faptului ca in primul rand, poti sa depozitezi in interiorul ei, toate produsele agricole pe care le cultivi, sau poti deasemenea sa iti tii utilajele agricole in interiorul unei hale metalice.

Chiar si daca locuiesti in mediul urban, in conditiile in care ai o afacere, iar pentru a produce anumite bunuri, ai nevoie de un spatiu, atunci poti sa folosesti o hala metalica. Deasemenea o astfel de hala metalica poate sa fie utila pentru depozitarea materiei prime, sau pentru depozitarea produselor finite, ale firmei tale.

Ei bine, si daca tot ai nevoie de o hala metalica, indiferent de scopul in care o vei construi, atunci cu siguranta va trebui sa stii ca vei avea nevoie sa gasesti cea mai renumita firma de constructii hale metalice, pentru a beneficia de cel mai bun raport calitate – pret pentru constructia ta.

Si totusi, chiar si in conditiile in care vei alege sa colaborezi cu cea mai renumita firma de pe piata, tot ar fi indicat sa iti iei cateva masuri de siguranta si sa iti protejezi investitia prin garantii reale, pentru o perioada de timp cat mai indelungata.

Sunt o multime de producatori de panouri, care ofera o garantie de 15 – 20 de ani pentru produsele lor, insa aceasta este o pacaleala cat se poate de mare, datorita faptului ca aici nu discutam despre un sistem complet care sa cuprinda prinderi etanjse, sorturi din table etanse cu garinituri de etansare si banda butilica, burlane si jgheaburi dimensionate corect, sau etanse si panouri corect dimensionate la transfer termic.

Aici este foarte important de precizat faptul ca, nu trebuie sa beneficiezi de o perioada de garantie din partea constructorului doar pentru panouri, ci trebuie sa beneficiezi din partea acestuia, de o perioada de garantie pentru toata cladirea metalica construita.

De cele mai multe ori, garantia de buna executie este cuprinsa intre 1 si 2 ani, iar din al treilea an, daca vei merge la producatorul de panouri pentru ca in hala ploua, vei observa cu stupoare faptul ca garantia face referire la acele panouri asupra carora nu s-au facut interventii.

Acest lucru inseamna ca panourile care se afla in perioada de garantie sunt acele panouri nemontate. Aici iarasi trebuie mentionat faptul ca sunt foarte putini producatori care ofera un ghid de montaj pentru panouri.

Ei bine, ideal ar fi ca atunci cand iti construiesti o hala metalica, indiferent de firma care iti construieste hala, sa ii ceri constructorului o perioada de garantie cat se poate de mare, iar privind furnizorii de materiale, ar trebui sa lasi constructorul sa se ocupe de alegerea sa, iar atunci el va fi direct raspunzator pentru eventualele pagube.

Asadar, acestea sunt cateva aspecte foarte importante, de care va trebui sa tii cont in momentul in care iti vei dori o hala metalica pentru afacerea ta.

0 Shares
You May Also Like