Cum se fac fotografiile panoramice cu un telefon HUAWEI P smart 2019?

Cum se fac fotografiile panoramice cu un telefon HUAWEI P smart 2019?

0 Shares
0
0
0

Stiati ca in ultimii 3-4 ani, majoritatea persoanelor care si-au inlocuit vechile smartphone-uri au optat pentru un telefon Huawei? Este firesc acest lucru in conditiile in care discutam despre un producator care de mai multi ani se afla in top 3 producatori de smartphone-uri din lume.

Ba chiar mai mult, la fel ca si Samsung de exemplu (ceea ce nu se poate spune despre Apple), Huawei are atat telefoane scumpe de vanzare cat si telefoane la preturi medii si cu specificatii medii sau telefoane din gama low cost.

Un smartphone cu specificatii mai mult decat decente si care poate fi cumparat la un pret super atractiv, este acest telefon Huawei P Smart P 2019, care va poate fi util in foarte multe scopuri, cum ar fi pentru realizarea fotografiilor panoramice.

Cu HUAWEI P smart, puteti face fotografii panoramice prin simpla apasare a unui buton pentru a capta in mod corespunzator un lant montan sau orizont. In cele ce urmeaza veti afla cum sa utilizati functia.

Optiunea pentru fotografii panoramice este disponibila direct in aplicatia pentru camera a HUAWEI P smart. Deschideti-o si atingeti mai intai pe „Mai multe” si apoi pe „Panorama”. Modul Panorama este deja activat. Mai jos este un buton pe care il puteti utiliza pentru a seta directia panoramarii pentru realizarea fotografiei panoramice. Incepeti inregistrarea cu o atingere a degetului pe butonul de eliberare (pictograma camerei).

Faceti o panorama cu HUAWEI P smart

Cand faceti fotografii, sunt necesare maini stabile: Trageti HUAWEI P smartt incet, dar constant in directia indicata, iar hardware-ul creeaza automat o serie de imagini individuale. Pentru a obtine cel mai bun rezultat posibil, sageata din mijlocul ecranului ar trebui sa ramana cat mai aproape posibil de linia de ghidare. Abaterile excesive duc fie la distorsiuni, fie chiar la terminarea inregistrarii. De asemenea, este important sa nu se inregistreze elemente in miscare.

HUAWEI P smart combina automat fotografiile individuale intr-o fotografie panoramica. Odata ce procesul este finalizat, inregistrarea este finalizata. Apoi, ca si in cazul altor imagini, puteti face modificari ulterior cu ajutorul software-ului de editare a imaginilor.

Sfaturi pentru fotografii panoramice mai bune

Deoarece nu este intotdeauna usor sa tineti smartphone-ul complet nemiscat pentru o fotografie panoramica, este recomandat un trepied cu gat rotativ. In caz de urgenta, o ceasca ar putea face trucul, in care smartphone-ul poate sta vertical fara sa se rastoarne. Doar rotiti ceasca in timp ce trageti pentru a minimiza scuturarea in sus sau in jos.

Pentru panorame de calitate superioara, va recomandam Microsoft Image Composite Editor sau ICE pe scurt . Acesta este un instrument gratuit de la gigantul software care poate combina imagini individuale intr-o panorama. Faceti mai multe fotografii suprapuse cu HUAWEI P smart in modul normal de inregistrare si apoi deschideti fotografiile cu ICE.

Software-ul recunoaste automat marginile taiate corecte si compileaza o imagine mare din acestea. Nu conteaza daca este orizontala sau verticala. Avantajul: functia panoramica a aplicatiei camerei este practica, dar nu ofera imagini de inalta rezolutie.

Rezumat

  • Aplicatia camerei HUAWEI P smart are un mod panoramic.
  • Pastrati smartphone-ul cat mai linistit posibil atunci cand fotografiati si folositi ghidul ca ghid.
  • Daca este necesar, folositi un trepied sau o cana ca ajutor.
  • Microsoft ICE este un software gratuit recomandat pentru alaturarea imaginilor individuale.

In incheierea acestui articol merita mentionat faptul ca desi acest model de la Huawei este foarte bun in ceea ce priveste realizarea fotografiilor panoramice, mai toate smartphone-urile lansate in ultimii ani pe piata de catre cei de la Huawei, impresioneaza in ceea ce priveste calitatea foto, iar aici amintim in special modelele din gama Pro.

0 Shares
You May Also Like