Cum se face curatarea si intretinerea unui echipament de  airsoft?

Cum se face curatarea si intretinerea unui echipament de  airsoft?

0 Shares
0
0
0

Armele airsoft trebuie folosite intotdeauna in aer liber pentru a evita ricosele necontrolate si astfel deteriorarea oamenilor, animalelor si mobilierului. Chiar si turneele din cercul de prieteni (prin care trebuie respectate conditiile cadrului legal, precum si imbracamintea de protectie adecvata) sunt de obicei doar distractie in aer liber.

Chiar si competitiile de tragere ar trebui organizate in primul rand in aer liber, din motive cunoscute. Practic nu este nimic in neregula cu toate acestea, dimpotriva! Cu toate acestea, utilizarea unui airsoft in aer liber are adesea dezavantajul ca se poate murdari. Ingrijirea si intretinerea regulata sunt extrem de utile pentru a prelungi durata de viata a echipamentului sportiv.

Ingrijirea Airsoft poate necesita masuri diferite, in functie de cat de murdar este Airsoft-ul. Pentru semne superficiale simple de utilizare, cum ar fi grasimea si altele asemenea, ar trebui sa fie suficienta o stergere cu un obiect umed.

Cu toate acestea, daca airsoft-ul este puternic murdar din cauza utilizarii in exterior, de exemplu cu noroi, care, in cel mai rau caz, a intrat si in componentele interne, ar trebui luata in considerare dezasamblarea acestuia.

Majoritatea pustilor sunt pastrate destul de simple ca structura, deci nu trebuie avute abilitati speciale in plus fata de abilitatile manuale de baza. Economiile pentru componentele individuale, cum ar fi declansatorul, arcul, magazia etc. sunt de obicei economii fixe in mansoane. In caz de urgenta, o fotografie rapida cu telefonul mobil a Airsoft-ului ajuta sa in a nu se uita un surub important atunci cand vor fi asamblate modelele complicate.

Cand vine vorba de suruburi, se recomanda cu caldura utilizarea unei matrite goale pentru cuburi de gheata sau un alt recipient adecvat pentru a stoca suruburile – o metoda de depozitare cu mai multe compartimente este recomandata in special atunci cand sunt instalate suruburi de diferite tipuri si dimensiuni.

Cand se va deschide un airsoft, este important sa se procedeze cu atentie si cu concentrare. In functie de producator, elementele individuale pot fi destul de poroase sau filigranate.

Daca, de exemplu, cele doua parti ale capacului nu se despart imediat, ar trebui verificat mai intai daca un singur surub este inca ascuns undeva, posibil sub un capac. In alt caz, o bucata de plastic rupta este dificila sau imposibil de inlocuit, iar un airsoft lipit nu va fi niciodata la fel de rezistent ca inainte din cauza fortelor care actioneaza asupra ei. Deci, concentrarea si atenia vor fi foarte importante!

De asemenea, este important sa se acorde o atentie speciala atunci cand vine vorba de ingrijirea airsoftului! Daca exista dubii in demontarea si montarea acestuia, componentele ar putea sari afara, ceea ce poate duce la raniri, in special in zona ochilor. In ceea ce priveste arcul, trebuie spus in principiu ca „reglarea arcului” partial actionata nu este chiar recomandata.

Prin utilizarea unui arc mai puternic sau prin intinderea celui existent, energia botului creste, dar si sarcina materiala este crescuta. Acest lucru poate face ca componentele importante sa se rupa si Airsoft-ul sa fie partial deteriorat iremediabil.

In ceea ce priveste, vopseaua acelor bile airsoft, se poate usca, murdari si, in cel mai rau caz, chiar lipi. Pentru a slabi incrustarile incapatanate fara a deteriora plasticul, merita inmuiate componentele afectate in otet pentru o perioada scurta de timp. De cele mai multe ori, murdaria se dizolva singura.

0 Shares
You May Also Like