Cum se face recuperarea dupa un implant mamar?

Cum se face recuperarea dupa un implant mamar?

0 Shares
0
0
0

In mod evident, dupa o interventie chirurgicala care consta in marirea sanilor, medicul le va ghida pe femei astfel incat procesul de recuperare de dupa interventia chirurgicala sa decurga cat mai bine.

Un chirurg esthetician le va oferi doamnelor si domnisoarelor o serie importanta de instructiuni care privesc efortul, odihna sau intinderile, pentru ca interventia chirurgicala de implant mamar necesita introducerea unei proteze sub muschiul pectoral de cele mai multe ori, sau in anumite cazuri si deasupra acestuira, foarte aproape de glanda mamara; iar in acest fel se va creste foarte mult volumul sanului, iar aspectul estetic va fi vizibil imbunatatit.

In momentul in care se doreste un implant mamar, este important de precizat faptul ca mereu se va tine cont si se va folosi un implant mamar care sa aiba forma si marime adaptata proportiilor san – torace.

Asadar, dupa operatie, in primele ore pacienta va trebui sa ramana la pat aflandu-se intr-o stare de repaos total si purtand un sutien special, iar apoi dupa 3 sau 4 ore pacienta trebuie sa coboare din pat si sa se mobilizeze, insa se va da jos din pat cu atentie si grija, iar dupa aproximativ 6 sau 8 ore pacienta va putea sa plece acasa.

Este important insa de mentionat faptul ca ridicarea bratelor trebuie facuta cu grija, iar pe piept pentru tratarea umflaturilor ar fi indicat sa se aplice o compresa rece, sau chiar si o punga cu gheata.

A doua zi, pacienta care a suferit o interventie chirurgicala de implant mamar, ar trebui si ar fi recomandat sa iasa afara la o plimbare usoara, iar in urmatoarele doua zile, respectiv in ziua 3 si 4 de dupa implantul mamar, ar trebui sa poata sa conduca masina.

Este foarte important de mentionat faptul ca dusul este permis dupa doar cateva zile de la efectuarea interventiei chirurgicale, insa este important de mentionat faptul ca acesta nu trebuie sa fie fierbinte, pentru ca sunt sanse mari sa stimuleze sangerarea.

Iarasi este important de amintit si faptul ca pansamentele se vor schimba de doua ori la un interval de 7 zile sau la un interval de 10 zile. Un alt amanunt care este neaparat sa fie amintit este aceal ca nici inainte si nici dupa operatie, nu trebuie ca pacienta sa foloseasca aspirina, pentru ca aceasta impiedica coagularea si poate sa provoace sangerari.

Cu siguranta femeile care au de gand sa opteze pentru un implang mamar, se gandesc si la perioada necesara recuperarii, pentru ca ele isi doresc sa se poata intoarce la servici, insa in conditiile in care activitatea lor nu presupune munca fizica, atunci dupa o saptamana de repaos, ele isi pot relua activitatea.

De regula, femeile care aleg marirea sanilor datorita unui implant mamar subglandular, nu au nevoie de atat de mult timp pentru a se recupera precum femeile care au de gand sa opteze pentru un implant mamar submuscular.

Ei bine, in conditiile in care ai de gand sa optezi pentru marirea sanilor prin acest procedeu, cu siguranta aceste informatii iti vor fi utile in perioada de recuperare de dupa operatie.

0 Shares
You May Also Like