Cum se intretin echipamentele electrice?

Cum se intretin echipamentele electrice?

0 Shares
0
0
0

Toate uneltele, echipamentele si vehiculele trebuie sa fie intretinute corespunzator, astfel incat lucratorii sa nu fie in pericol. Regulile de constructie necesita inspectii ale vehiculelor, sculelor, masinilor si echipamentelor inainte de utilizare.

Prevenirea intretinerii este grija si protectia sistematica a sculelor, echipamentelor, masinilor si vehiculelor pentru a le mentine intr-o stare sigura, utilizabila, pentru a reduce timpul de intrerupere si pentru a extinde productivitatea. Trebuie sa fim intotdeauna constienti de faptul ca sarcinile de intretinere insele sunt potential periculoase si pot duce la accidentari.

Specialistii de la Casa Idea propun cel mai eficient program de intretinere a sculelor electrice.

Programul de intretinere reusit:

  • bine organizat si programat,
  • controleaza pericolele,
  • defineste procedurile operationale
  • antreneaza personalul cheie.

Etapele pe care le puteti include in programul companiei dvs. in ceea ce priveste intretinerea echipamentului va depinde de tipurile de instrumente / echipamente utilizate. Unele echipamente de constructie (macarale) au cerinte foarte specifice de inspectie si intretinere. Echipamentele mobile grele (buldozere, incarcatoare, raclete) pot avea cerinte de intretinere diferite.

Sculele electrice trebuie sa fie mentinute in stare buna de functionare. Acest lucru poate fi limitat la asigurarea inlocuirii lamei / partilor in miscare atunci cand este necesar si la utilizarea unor dispozitive de protectie sau a altor dispozitive de siguranta, precum si reparatia sau inlocuirea oricaror cabluri / dopuri electrice deteriorate. Echipamentele / sculele defecte sau uzate trebuie etichetate si scoase din uz.

Majoritatea producatorilor pot furniza programe de intretinere pentru echipamentul lor. Companiile mari cu o flota de vehicule / echipamente au de obicei un program cuprinzator de intretinere datorita investitiilor de capital si / sau contractelor de leasing. Companiile mai mici pot inchiria echipamente, iar serviciile de intretinere pot fi incluse in contractul de leasing.

Cerintele generale pentru intretinerea echipamentului includ:

  • Obtineti o copie a programului de intretinere recomandat de producator.
  • Asigurati-va ca intretinerea se efectueaza conform cerintelor.
  • Asigurati-va ca persoana (persoanele) care efectueaza intretinerea este competenta (de exemplu, mecanic autorizat).
  • Pastrati inregistrarile de intretinere / serviciu efectuate.
  • Specificti cine este responsabil pentru supravegherea intretinerii echipamentului si unde se tine evidenta.
  • Configurati un sistem pentru eliminarea si etichetarea instrumentelor si echipamentelor deteriorate sau defecte.

Pe langa toate acestea atunci cand folositi bormasini de exemplu este recomandat sa tineti cont si de toate recomandarile furnizate de producator. Inainte de a ajunge la intretinere retineti faptul ca un utilaj de buna calitate este un utilaj care a fost folosit in mod corespunzator si care necesita mai putina intretinere.

Toate bormasinile de pe site-ul Casa Idea sunt insotite si de instructiuni de folosire si toti ce nu gasiti puteti intreba in magazin pentru ca utilizarea sa aiba loc in conditii perfecte.

Atunci cand capetele bormasinii dau semne de uzura va recomandam sa le schimbati imediat inainte de a afecta si restul masinii de gaurit. De asemenea, pe timpul iernii depozitati bormasina intr-o zona cu umiditate redusa si in timpul programului de intretinere nu veti descoperi ca au ruginit componente.

Acestea sunt doar cateva detalii care va vor pastra echipamentele electrice in cea mai buna stare pentru foarte mult timp.

0 Shares
You May Also Like