De-ce-chirurgie-plastica

De ce chirurgie plastica?

0 Shares
0
0
0

Dr. Calu ne explica de ce este atat de cautata chirurgia plastica.

Chirurgia plastica nu este doar pentru cei bogati si faimosi. Tabloidele discuta mereu atunci cand o celebritate isi face o operatie estetica. “OMG ai observat ?? Cameron Diaz are mai putine linii de zambet in jurul ochilor ei?”

Dar practica modificarii aspectului este doar un aspect al chirurgiei plastice.

“Plastic” nu se refera la substanta utilizata in fabricarea jucariilor. Daca aveti o interventie chirurgicala plastica, nu veti avea nici o substanta straina in corpul dumneavoastra (cu exceptia augmentarii). Cuvantul se refera la originea sa. Plastikos-ul grecesc inseamna a forma sau a modela – cu alte cuvinte – a schimba.

Inainte de a ajunge la motivele pe care le au oamenii pentru a apela la astfel de interventii, am clasificat tipurile de chirurgie plastica in reconstructiva si cosmetica. Exista un pic de suprapunere, deoarece unele operatii reconstructive pot fi considerate cosmetice si invers.

1. Accidentele pot lasa oamenii cu semne. Accidentele auto, greselile la locul de munca, experimentele de laborator gresite, caderile, muscaturile animalelor, arsurile, sporturile etc. pot provoca un dezastru asupra corpului si uneori atat chirurgia reconstructiva cat si cea cosmetica sunt necesare.

2. Defectele din nastere si semnele de nastere, cum ar fi buzele despicate, deformarile urechilor si deformarile scheletice pot provoca handicapuri fizice si emotionale grave. Chirurgia reconstructiva – adesea o serie de interventii chirurgicale efectuate in timp ce persoana creste – corecteaza defectele congenitale si restabileste functionarea si aspectul normal.

3. Cancer. Reconstructia zonei mamare este frecventa in randul femeilor care au suferit o mastectomie. Desi procedura nu este necesara din punct de vedere medical, aceasta vindeca traumatismele psihologice.

4. Pierderea masiva in greutate. O persoana care a pierdut rapid o greutate mare va avea o cantitate mare de piele in exces care refuza sa se micsoreze. Indepartarea excesului de piele este o modalitate de a corecta aspectul daunelor cauzate de obezitate.

5. Vanitatea / stima de sine / imaginea de sine. Oamenilor le place sa ii judece pe altii pentru ca au o interventie chirurgicala cosmetica. Aceasta este o linie fina … nu exista nicio diferenta intre modificarea aspectului unei persoane folosind machiajul, unghiile false, genele false si utilizarea unor metode mai permanente, cum ar fi chirurgia plastica. Daca te face fericit si nu raneste pe nimeni, nu e nimic in neregula cu asta.

Procedurile cosmetice non-chirurgicale cum ar fi indepartarea parului cu laser, slefuirea pielii cu laser pentru a elimina cicatricile, laserele pentru a elimina semnele din nastere si folosirea Botoxului pentru a relaxa anumiti muschi faciali, se incadreaza de asemenea in “perfectionarea prin proceduri medicale”.

Nu toate femeile vor sanii mai mari. Unele sunt binecuvantate sau blestemate, in functie de punctul lor de vedere, cu o supraabundenta a tesutului mamar. Acest lucru poate provoca durere, santuri adanci pe umar de la bretelele de sutien si incapacitatea de a participa la sport. Adaugati sau scadeti, obiectivul final este sa fiti o persoana fericita si capabila sa fie in viata asa cum doreste.

Un domeniu al controversei din jurul chirurgiei plastice este o utilizare crescuta in randul adolescentilor. Unii doresc ca semnele sa fie eliminate, altii isi urasc nasul, iar altii sunt grav afectati de acnee. Marirea sanilor nu este permisa, de obicei, pana cand o femeie nu are peste 18 ani.

0 Shares
You May Also Like