De ce copiii adora ursuletii de plus?

De ce copiii adora ursuletii de plus?

0 Shares
0
0
0

Un ursulet pufos este cea mai buna idee pentru copilul tau si se va transforma in cel mai bun prieten al lui. Pe K&R baby poti gasi mai multe tipuri de ursuleti pe care sa ii oferi copilului.

Exista o explicatie cat se poate de logica in spatele faptului ca cei mici sunt incantati de ursuleti si jucarii de plus.

Separarea dintre mama si copil este aproape inevitabila in societatea noastra actuala. Mamelor nu li se acorda concediu de maternitate platit corespunzator si majoritatea se intorc la munca cu mult inainte ca micutul sa fie suficient de mare incat sa inteleaga ca trebuie sa stea departe de mama sa.

Chiar si mamele care pot sa stea acasa, se confrunta, de asemenea, cu un moment de separare de copilul lor atunci cand au alte treburi de facut sau atunci cand sunt nevoite sa il duca la cresa si la gradinita. Aceste momente de separare sunt cunoscute sub numele de tranzitii; iar stiinta a dovedit ca copiii care au un obiect de tranzitie, cum ar fi un ursulet sau un alt element moale, gestioneaza aceste momente mai usor decat cei care nu au o astfel de jucarie.

Obiectul de tranzitie este menit sa aminteasca micutului de mama sa. De-a lungul copilariei, o mama are grija de copilul ei, il hraneste si il incalzeste. Bebelusul  si va incepe sa-l asocieze cu mama sa si se va simti bine mult mai usor chiar si atunci cand mama nu este prezenta. Ursuletul va deveni o parte a relatiei dintre mama si copil. Va deveni confortul necesar atunci cand mama nu este prezenta.

Cercetatorii au descoperit ca copiii si-au iubit obiectele tranzitorii la fel de mult cum si-au iubit si mamele. Cand treci peste socul acestei afirmatii, poti intelege ca un copil are nevoie de securitate; trebuie sa se simta in siguranta. Cand un parinte vine si pleaca in mod constant, este foarte posibil ca bebelusul sa aiba nevoie de ursuletul sau pentru a se simti bine. Aceasta nu inseamna ca un copil nu simte dragostea unei mame. Insa aceasta inseamna ca un sugar sau un copil mic are nevoie de ceva care este „al lui” atunci cand este departe de mama sa.

Poate fi mai usor sa te gandesti la ursuletul perfect ca la un obiect pentru confort. Acest animal umplut poate usura stresul, construi incredere, potoli lacrimile si ajuta la dezvoltarea sociala. Il ajuta pe copil sa scape de frica, anxietate, separare si necunoscut. Ursuletul  ajuta de fapt un copil sa-si construiasca increderea in sine.

Inca de la o varsta frageda, jucaria umpluta devine o parte din viata copilului. Inmagazineaza mirosurile mamei, tatalui, fratilor, animalelor de companie etc. Puful moale sau blana moale s-a dovedit a fi un instrument terapeutic care, atunci cand este frecat de bebelus poate aduce un confort imediat, calm si liniste. Bebelusii si micutii cauta cu totii modalitati de a-si satisface nevoile senzoriale. Parintii cauta, de asemenea, orice modalitate de a-si ajuta copilul sa se calmeze. Un obiect de tranzitie poate fi solutia pe care o cauta atat copilul, cat si parintele.

0 Shares
You May Also Like