De ce este util inotul pentru copii?

De ce este util inotul pentru copii?

0 Shares
0
0
0

Inotul este un sport extrem de important, care poate aduce o multime de beneficii pentru corpul uman, atat din punct de vedere fizic cat si din punct de vedere psihic.

Tinand cont de acest aspect si de importanta pe care o are inotul, cu siguranta parintii ar trebui sa se gandeasca serios sa isi inscrie copiii la cursuri inot copii. Exista de exemplu cursuri inot de la 2 ani, astfel ca parintii pot sa isi duca la inot copiii de la o varsta atat de frageda.

Exista insa si cursuri inot pentru copii care au o varsta mai mare, astfel incat si acestia sa poata invata inotul, chiar daca nu au fost inscrisi de catre parinti la un astfel de curs de la o varsta foarte frageda.

Atunci cand incepem sa discutam despre beneficiile pe care inotul le are asupra corpului, putem sa amintim faptul ca inotul contribuie foarte mult la o dezvoltare armonioasa a corpului, si nu numai.

Deasemenea, inotul contribuie foarte mult la cresterea imunitatii organismului, si ce este deasemenea foarte important, inotul contribuie foarte mult la dezvoltarea calitatilor motrice precum indemanare, viteza, forta si rezistenta.

Inotul poate sa reprezinte o solutie foarte buna pentru acei copii care au tot felul de probleme in ceea ce priveste dezvoltarea organismului de exemplu. Chiar si copiii care au nevoie de exercitii de recuperare pot alege sa invete inotul.

Atunci cand discuta despre cursuri de inot pentru cei mici, trebuie mentionat faptul ca instructorii de inot trebuie sa aiba ca si scop atragerea copiilor spre acest sport. Cu siguranta cei mici trebuie sa fie atrasi astfel incat sa vina cu mare drag la bazin.

Un amanunt foarte important de precizat aici este faptul ca fiecare copil este unic in felul lui de a fi, motiv pentru care fiecare are un ritm propriu de a invata acest sport. Cu siguranta rolul unui instructor de inot este acela de a incuraja si de a sustine copiii sa invete sa inoate.

Despre inot este deasemenea foarte important de mentionat faptul ca reprezinta o modalitate foarte eficienta de a pune in miscare intreaga musculatura a corpului. Cei care practica inotul, atat copiii cat si adultii, isi vor stimula la acelasi nivel fiecare grupa musculara.

Un alt motiv pentru care inotul este extrem de util pentru cei mici este acela ca datorita efortului pe care acestia il depun in timpul cursurilor de inot, celor mici le creste pofta de mancare, dat fiind faptul ca acestia au nevoie de un consum mai mare de proteine, de carbohdrati dar si de nutrienti necesari in dezvoltarea lor.

Mai mult decat atat, inotul poate sa ajute foarte mult in ceea ce priveste o mai buna oxigenare a tesuturilor, dar poate contribui foarte mult si la intensificarea metabolismului celular.

Asadar, tinand cont de aceste aspecte, putem observa cat este de important inotul pentru copii si nu numai, asa ca parintii ar trebui sa isi inscrie cat mai repede posibil copiii la cursuri inot pentru cei mici, chiar daca acestia au o varsta mai frageda.

0 Shares
You May Also Like