De ce exista atatea divorturi in Romania in ultimul timp?

De ce exista atatea divorturi in Romania in ultimul timp?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta din ce in ce mai multe persoane incep sa isi puna intrebarea “De ce exista atatea divorturi in Romania in ultimul timp?”, iar aici avem o multime de raspunsuri.

Mai intai de toate trebuie facuta precizarea ca in ultimii ani, o multime de tineri au ales sa se casatoreasca dupa nici un an de relatie, iar aici au procedat gresit. De ce? Pentru ca s-au casatorit fara a apuca sa se cunoasca, fara a stii multe lucruri unul despre celalalt, iar apoi au constatat faptul ca pur si simplu sunt incompatibili.

Exista situatii in care unul dintre parteneri este infidel, asa ca acesta este un motiv cat se poate de clar pentru divort. Odata facut un gest de infidelitate, chiar daca pe moment totul poate fi trecator, odata cu trecerea timpului vor aparea reprosurile, asa ca foarte multi soti pentru a evita aceasta situatie, aleg sa divorteze.

In alte situatii, dupa cativa ani de casatorie, cei doi soti isi dau seama ca pur si simplu nu se mai inteleg, si nu mai simt nimic unul fata de celalat, asa ca aleg sa isi vada in continuare fiecare de viata sa si sa divorteze.

Exista situatii in care fie sotul fie sotia sunt plecati la munca in strainatate. Atunci cand unul dintre soti ramane acasa iar celalalt este plecat la munca in strainatate, lucrurile incep sa intre pe un drum gresit.

Fie apar crize de gelozie, fie apare infidelitatea, fie apar o multime de alte motive care duc spre un divort sigur.

Ei bine, in cazul in care sotul este plecat la munca in strainatate iar sotia este acasa in Romania, in cazul in care nu mai exista sanse pentru ca ei sa ramana impreuna, sotia poate solicita sa divorteze, pentru a-si continua viata.

Nimeni nu o poate judeca in aceste conditii, in care poate are nevoie prea mult ca sotul ei sa ii fie alaturi, iar acesta alege sa fie plecat printre straini, doar pentru a strange cat mai multi bani.

In aceste conditii, se poate opta pentru un divort fara prezenta sotului, care poate sa ramana in continuare in strainatate sa lucreze, iar pe cand se intorace in tara este o persoana libera si fara obligatii.

Lucrurile se pot complica putin insa, in cazul in care cei doi soti au copii, pentru ca in mod firesc amandoi isi doresc custodia copiilor. Aici trebuie precizat ca sansele cele mai mari pentru a obtine custodia le are mama copiilor, aceasta fiind cea care a avut grija in ultimul timp de copii.

Sotul poate fi de acord in aceste conditii ca sotia sa ramana cu copiii, iar el sa le plateasca pensie alimentara si sa aiba dreptul de a-i vedea oricand doreste, iar astfel lucrurile sunt simple pentru toata lumea.

Sotul insa poate incerca si sa obtina custodia copiilor, intorcandu-se acasa, sau rugand pe cineva apropiat sa obtina custodia copiilor, iar de aici pot incepe problemele si un sir nenumarat de procese.

Deasemenea, tot in cazul unui divort, poate aparea o alta problema, si anume partajul, pentru ca fiecare dintre cei doi soti isi va dori sa ramana cu cat mai multe dintre bunurile cumparate in timpul casatoriei.

Asadar, acestea ar fi cateva din cauzele pentru care in Romania exista in prezent o multime de divorturi.

0 Shares
You May Also Like