De-ce-poate-ajunge-BlackBerry-DTEK60-in-service

De ce poate ajunge BlackBerry DTEK60 in service?

0 Shares
0
0
0

BlackBerry DTEK60 este un smartphone a carui lansare a avut loc in anul 2016. La vremea respectiva, mai multi utilizatori care au cautat o alternativa pentru modele de la Samsung, Huawei sau Apple, au ales sa-si indrepte atentia spre BlackBerry DTEK60.

La o scurta prezentare a dispozitivului BlackBerry DTEK60, facem precizarea ca acesta are un display de 5,5 inci, chipset Qualcomm Snapdragon 820 MSM8996, 4 GB RAM si 32 GB stocare interna.

BlackBerry DTEK60 vine cu sistem de operare Android v6.0, are de-asemenea un afisaj IPS (1440 x 2560 px). In ceea ce priveste camera foto, dispozitivul are o camera selfie de 8 MP, in timp ce camera foto frontala are 21 MP, 5344 x 4016 px, focalizare automata.

BlackBerry DTEK60 accepta retelele 2G, 3G si 4G / LTE. De precizat este ca nu are radio FM incorporat, nu are baterie detasabila (capacitatea bateriei este de 3000 mAh), si are mai multi senzori (giroscop, lumina, proximitate, busola, amprenta digitala, accelerometru).

Dupa cum se poate vedea, nu discutam despre un smartphone deosebit de performant, insa pentru ca a fost lansat in anul 2016, este totusi un smartphone care la acel moment reprezenta o alternativa buna pentru modelele de la Samsung, Huawei sau Apple.

Chiar si in zilele noastre, in anul 2020 exista persoane care folosesc inca aceste dispozitive BlackBerry, iar unii dintre acestia sunt multumiti de cum se comporta dispozitivele. Exista in schimb si exceptii, iar unele dispozitive au ajuns deja in service. Vom vedea si care sunt motivele.

Probleme de incarcare

Unii utilizatori au observat faptul ca de la un timp, dispozitivele lor au inceput sa nu se mai incarce. Ei bine, in aceste conditii lucrurile nu erau tocmai promitatoare, pentru ca un smartphone care nu se incarca, nu mai poate fi folosit cand bateria ii moare.

Utilizatorii care se confrunta cu o asemenea problema, trebuie sa verifice intai daca priza este functionala. Pot incerca sa introduca in priza orice alt aparat, pentru a vedea daca primeste curent si daca functioneaza.

Daca da, atunci problema este de la incarcator sau de la telefon. Daca incarcatorul este deteriorat, atunci cu siguranta el este responsabil de problema, si trebuie inlocuit. Daca insa incarcatorul arata ireprosabil, si poate incarca alt smartphone compatibil, atunci 99.99% telefonul are o problema.

Trebuie verificat daca se incarca folosind un alt incarcator. Daca nu, atunci telefonul are 100% o problema si trebuie dus in service. Cel mai probabil portul de incarcare este defect si trebuie inlocuit. O asemenea reparatie poate fi facuta chiar si pe loc daca specialistii de la service au piesa pe stoc.

Descarcarea rapida a bateriei

Unele dispozitive BlackBerry DTEK60 se descarca foarte repede. Utilizatorii mai intai de toate trebuie sa verifice daca nu exista aplicatii care consuma mai multe resurse decat ar trebui.

De-asemenea, exista trucuri eficiente pentru a salva energia, iar aducerea ecranului la un nivel redus al luminozitatii este unul dintre ele. Oprirea datelor mobile, a functiilor Bluetooth si wifi pot avea un rol important in salvarea bateriei.

Daca problema persista insa, cel mai probabil telefoanele BlackBerry DTEK60 vor avea nevoie de o vizita la service pentru inlocuirea bateriei (care nu este detasabila).

Inlocuire display

De cele mai multe ori insa, utilizatorii ajung in service cu aceste dispozitive pentru ca au nevoie de o inlocuire display BlackBerry DTEK 60. Daca acestia si-ar fi protejat insa dispozitivele cu accesorii precum husa sau folia de protectie pentru ecran, atunci cu siguranta sansele ca ecranul sa se fi crapat, ar fi fost mult mai mici, si ar fi economisit si ceva banuti, pentru ca inlocuirea display-ului este una dintre cele mai scumpe reparatii smartphone.

0 Shares
You May Also Like