De ce să înveți Java?

De ce să înveți Java?

0 Shares
0
0
0

Înainte de a intra în subiect și de a afla de ce este recomandat să participi la cursuri java la distanță, cu siguranță va trebui să știi ce este Java. Deci, îți vom prezenta în continuare pe scurt câteva informații despre acest limbaj de programare.

Așadar, Java este un limbaj de programare orientat pe obiecte (OOP), care a fost dezvoltat la începutul anilor 1990 și lansat în anul 1995, de către James Gosling, la Sun Microsystems (care în prezent este filială Oracle).

Java este un limbaj cu ajutorul căruia pot fi produse aplicații, care mai apoi vor putea fi rulate pe majoritatea sistemelor de operare (Android, Linux, Windows sau Mac OS).

Se poate folosi acest limbaj de programare cu scopul de a dezvolta aplicații complete (acestea pot fi rulate pe un singur PC, sau pot fi partajate între serverele și clienții unei rețele). Se poate folosi Java și cu scopul de a programa miniaplicatii (applets), care sunt parte a unei pagini web. Acestea sunt deosebit de utile pentru că facilitează interacțiunea utilizatorului cu interfața grafică.

De menționat este faptul că programele Java pot fi utilizate pe servere, calculatoare, smartphone-uri, carduri sau discuri blu-ray (BD).

Domenii de activitate în care se folosește Java

Cel mai probabil nu știai acest lucru, dar aplicațiile Java sunt folosite în foarte multe domenii de activitate, cum ar fi:

 • Retail: ceea ce nu multă lume știe este că aplicațiile de facturare/bonurile din magazine sau restaurante, sunt scrise în Java.
 • Bursa de valori: Aici se folosește acest limbaj de programare cu scopul de a scrie algoritmi care să identifice companiile în care merită să se facă investiții.
 • Banking: În acest domeniu de activitate, se folosesc aplicațiile Java pentru gestionarea tranzacțiilor.
 • Servicii financiare: Aici se foloseste Java în aplicații server-side.
 • Server Side: O mare parte dintre aplicațiile corporate pentru business-urile foarte mari sunt scrise în Java. De exemplu IBM și Oracle folosesc acest limbaj de programare pentru aplicațiile pe care le dezvoltă.
 • Scientific and Research Community: În acest domeniu se folosește Java cu scopul de a gestiona baze de date foarte mari.

De ce să înveți Java?

De mai mulți ani de zile, Java se află în topul celor mai populare limbaje de programare, iar la nivel mondial există o mulțime de angajatori care caută cei mai buni programatori Java. Chiar și în România, în orașe mari precum Cluj Napoca de exemplu, se caută specialiști în acest limbaj.

Există o mulțime de cursuri disponibile pentru persoanele care doresc să învețe acest limbaj de programare. Ba chiar mai mult, acum persoanele interesate au posibilitatea de a se înscrie la cursuri java la distanță.

Cei care intenționează să participe la un astfel de curs au nevoie de un laptop sau un desktop în primul rand. Apoi, au nevoie de o conexiune bună la internet. Este nevoie de asemenea și de o cameră web (webcam) și de două monitoare. Se poate folosi și un monitor împreună cu un TV care sa fie conectat prin intermediul unui cablu HDMI.

Cei care aleg să se înscrie și să ia parte la un astfel de curs, vor avea o mulțime de beneficii, iar câteva dintre acestea sunt prezentate în următoarele rânduri.

 1. Participanții la cursuri java la distanță vor deveni programatori entry-level într-un limbaj de programare “prime-time”. Ținând cont de cererea de programatori Java existentă pe piață, se poate spune că este cât se poate de firesc ca persoanele care visează la o cariera în IT sa înceapă prima dată un astfel de curs.
 2. Absolvenții unui curs java la distanță vor deveni candidați cu șanse reale de a obține un loc de muncă foarte bine plătit în cadrul unei companii de top de pe piață.
 3. Un alt motiv întemeiat pentru a lua parte la unul dintre cele mai bune cursuri java la distanță, este acela de a avea ulterior cunoștințele necesare pentru dezvoltarea celor mai interesante aplicații, atat pentru segmentul corporativ, cât și pentru serverele web.
 4. Absolvenții acestor cursuri java la distanță vor cunoaște principiile programării orientate pe obiecte, principii care sunt valabile în cazul mai multor limbaje. Le va fi mult mai ușor ulterior să se adapteze și altor tehnologii.
 5. Cei care vor deveni absolvenți ai unor astfel de cursuri vor dobândi cunoștințe despre baze de date, despre programarea concurentă și despre crearea interfețelor grafice atractive și intuitive. Toate acestea vor fi cu siguranță atuuri foarte importante pentru a putea începe o carieră de succes ca programator.

Așadar, acum că ai descoperit ce este Java, în ce domenii de activitate se folosește Java, dar și câteva dintre motivele datorită cărora merită să participi la un astfel de curs, nu iți mai ramane altceva de făcut decât să cauți și să te înscrii la unul dintre cele mai bune cursuri java la distanță

0 Shares
You May Also Like