De ce sa oferi o trotineta electrica copilului tau

0 Shares
0
0
0

Ai constatat in ultima perioada un refuz al copilului tau de a iesi afara cu prietenii, de dragul jocurilor video, in fata carora isi petrece ore intregi din zi? Ei bine, atentie la dependenta de ecrane, care face victime in randul copiilor, inca de la cele mai fragede varste si pana in perioada adolescentei. Copilul tau poate pierde momente importante din copilarie, petrecandu-si viata intr-un mediu virtual, care nu ii permite sa se bucure de realitatea inconjuratoare.
Solutia? Fa-i cadou o trotineta electrica de la Ecoways, datorita careia va putea iesi sa se bucure de aer curat si sa descopere zona in care locuiti. Nu trebuie decat sa ii dai incredere in sine si in calitatile sale si va descoperi o lume noua, una a mobilitatii si mai ales total diferita de spatiul virtual in care se simtea sigur pana acum.
Astfel, copilul tau va iesi afara, isi va face prieteni noi, se va juca alaturi de alti copii in parcuri si va merge in locuri necunoscute pana acum… intr-un cuvant va descoperi aventura si va invata sa traiasca.
O trotineta electrica nu este doar o jucarie noua, ci si un mijloc de transport foarte util si practic in viata de zi cu zi. Copilul tau va putea sa o utilizeze pentru a merge la scoala sau pentru a face cumparaturi, sau dupa scoala cand trebuie sa se deplaseze la activitatile suplimentare. Lasa calatoriile mai lungi pentru mai tarziu, si numai daca esti sigur ca si-a insusit perfect regulile de circulatie cu trotineta electrica si ca nu se va aventura cu viteze mari prin locuri nepermise.
Odata cu trotineta electrica, nu uita de echipamentele de protectie. Cumpara-i copilului tau un echipament din care neaparat sa faca parte o casca de protectie pentru cap.
De asemenea, ai grija sa alegi un model potrivit categoriei sale de varsta. Multe dintre trotinetele electrice care se adreseaza copiilor sunt variante destul de sigure, ele fiind echipate cu un sistem performant de franare si cu un variator de viteza fiabil.
Nu uita ca aceste modele nu pot circula pe drumurile publice, iar pentru copii cel mai indicat este sa circule pe trotuar. Fa-i instructajul cu privire la comportamentul pe strada atunci cand merge pe trotineta, astfel incat sa preintampini accidentele cu pietonii de pe trotuar, in mod special batrani si copii mici.
Alege o trotineta a carei viteza sa nu depaseasca 12-15 km/h, o viteza la care pot fi evitate caderile si asfel sa nu fii in situatia in care copilul sa se sperie de mers pe trotineta.
Varsta copilului este foarte importanta pentru alegerea unei astfel de trotinete si in general nu este indicat sa optezi pentru o trotineta electrica la un copil cu o varsta mai mica de 8 ani, pentru ca poate fi extrem de periculoasa.
Alege o trotineta care sa fie adaptata si greutatii copilului, insa daca greutatea acestuia depaseste 50 de kg si va trebui sa alegi o trotineta mai robusta, atentie la gradul de cofort si manevrabilitate oferit: in general, trotinetele solide sunt greu de manevrat si practic nu permit independenta unui copil, care va avea mereu nevoie de parinti pentru a-i transporta trotineta sau pentru a o plia.

0 Shares
You May Also Like