Destinaţii romantice în România

0 Shares
0
0
0

Arhitectură neobișnuită, locuri înconjurate de peisaje frumoase, sate izolate – iată câteva dintre opțiunile pe care le aveţi pentru o escapadă romantică.

Castelul de Lut Valea Zânelor

Satul Porumbacu de Sus, la aproximativ 40 km vest de Sibiu, găzduiește un castel de lut de poveste care evocă imagini cu Albă ca Zăpada și cu cei șapte pitici, zâne și elfi. Castelul se remarcă nu numai prin arhitectura sa neobișnuită, ci și datorită materialelor de construcție utilizate: lut organic, paie, nisip și lemn. Deocamdată, castelul nu poate găzdui oaspeți, dar există posibilitatea de a-l vizita pe exterior şi de a lua masa în frumoasa grădină a castelului.

Hadar Chalet, Siriu

Amplasat în inima pădurii, la capătul unui drum forestier lung de 4 km, Hadar Chalet este alegerea pentru o escapadă liniștită de weekend, departe de zgomotul orașului și în afara acoperirii rețelelor de telefonie mobilă. Vizitatorii vor găsi aici un parc frumos, un teren de tenis, o piscină în aer liber și un restaurant care servește mâncare de casă. Puteţi încerca o cină romantică în aer liber sau în casa copacului, iar pentru cei interesați de explorarea zonei înconjurătoare, există opțiuni disponibile. Doar 12 camere sunt disponibile în cabană, sporind liniștea și confortul locului.

Complexul Harmonie Predeal

Harmonie este un complex turistic din Predeal, care oferă cazare în vile și trei case în copaci. Un sejur aici înseamnă privelişte frumoasă spre munții Bucegi și Piatra Craiului, într-un cadru liniștit, aproape de pădure. Locul nu este potrivit pentru cei care caută experiența tipică a hotelului, ci mai degrabă pentru amestecul de aventură, romantism și relaxare. Cele trei case în copaci au modele diferite şi sunt construite pentru a oferi confort, dar şi tot ce este mai bun din natură.

Zabola Covasna

În județul Covasna, moștenitorii familiei Mikes au reconstruit moșia istorică, care acum găzduiește oaspeții în casele din împrejurimile sale frumoase. Iubitorii de natură și liniște pot încerca aici o mulțime de activități, de la observarea vieții sălbatice și a păsărilor până la excursii de drumeții, plimbări cu trăsura trasă de cai și excursii cu sania, sau pur și simplu explorând parcul englezesc și pădurea parcului sau savurând sauna în pădure. Vechile grajduri ale moșiei, o clădire veche de peste 300 de ani, pot găzdui acum nunți, petreceri, proiecții cinematografice private, evenimente culturale și cine la lumina lumânărilor.

Raven’s Nest

Auto-descrisul „sat ascuns din Transilvania” este alcătuit din case vechi recondiționate, care sunt acum deschise pentru cei care doresc să se îndepărteze de rutina zilnică. Este, de asemenea, un loc bun pentru a începe explorarea peisajelor naturale din jur și pentru a admira priveliștile uluitoare. Există, de asemenea, o cadă cu hidromasaj pe o stâncă, o zonă cu hamac și două platforme ascunse care oferă priveliști uimitoare asupra împrejurimilor. Locul este închis în timpul iernii, dar se va redeschide în luna mai.

Braşov Sweet Retreat

Amplasat în cartierul nou al Brașovului Avantgarden și la doar câteva minute cu mașina sau taxi de Piața Sfatului și de Centrul Istoric al orașului, Brașov Sweet Retreat vă va schimba o ieşire la munte obișnuită într-o încântare a sufletului. E vorba de cazare Brasov cu jacuzzi in camera, cu o ambianță chic şi cu o priveliște minunată spre Muntele Tâmpa.

0 Shares
You May Also Like