Galaxia Nota 9: Software si aplicatii

Galaxia Nota 9: Software si aplicatii

0 Shares
0
0
0

Bixby inca ingrozitor

Straight up, Bixby este inca rau. Disponibil, totusi, in engleza sau coreeana americana, acesta a inteles frecvent gresit accentul nostru englezesc (si pe cel american al colegilor) si nu a putut da raspunsuri, spune un specialist englez care face review-uri la telefoane.

Pentru a rezuma cu usurinta, trei exemple de utilizare a lui Bixby apar atunci cand il porniti. Pentru noi, unul a fost “Care este diferenta de timp dintre Paris si Londra” (ne bazam pe faptul ca stim Londra). Am incercat asa si am dat ecranul de mai jos, unde a afisat diferenta de timp pentru East London in Africa de Sud.

Bixby este dezamagitor in continuare, iar ceea ce deranjeaza mai mult este ca pe Note 9 nu poti opri butonul dedicat Bixby. Nu a fost niciodata obligatoriu, dar pe alte telefoane Galaxy le puteti dezactiva, dar nu si aici, adica aproximativ o treime din timp cand scoatem Note 9 dintr-un buzunar, apasam accidental butonul si incarcam Bixby.

Bixby Home la stanga ecranului de pornire este inca ingrozitor, cu aplicatii uriase care sunt neclintite si nu la fel de personalizabile cum ne-am dori. Doar ignorati Bixby si utilizati Asistentul Google.

Note 9 este livrat cu Android 8.1 Oreo si Samsung Experience 9.5 (fosta TouchWiz). Acesta este in mare parte un limbaj de design similar din ultimii doi sau trei ani de pe telefoanele Samsung, dar in starea sa actuala este o placere de a fi utilizat fiind de foarte mult timp pe sistemul Android.

Speram ca va avea un upgrade la Pie la un moment dat in 2019. Dar Samsung tinde amane foarte mult intr-o oarecare masura cu actualizari software, iar Note 8 va primi probabil Android P dupa OnePlus si cel putin dupa telefoanele Sony.

Software-ul este in mare masura la fel ca pe telefoanele S9 dar, ca si caracteristicile S Pen mentionate mai sus, Nota 9 are DeX incorporat. Aceasta inseamna ca nu este nevoie sa cumparati o statie de andocare separata pentru a rula experienta desktop a Samsung pe un monitor. Aveti nevoie doar de un cablu HMDI la USB-C pentru a conecta telefonul la un monitor si Notd va afisa software-ul sau ca un desktop Windows.

Desigur, veti obtine si alte lucruri de la Samsung precum Bixby si AR Emoji, iar in ultimii ani Samsung a devenit mai bun pentru aplicatiile Google catre utilizator.

Dar forma software-ului este destul de grea in comparatie cu stocul Android, si am constatat ca Note 8 a incetinit destul de mult pe parcursul unui an. Speram ca Note 9 va fi o poveste diferita, deoarece este asteptata de mult o imbunatatire a aplicatiilor.

Galaxy Nota 9 este probabil cel mai bun telefon din lume la momentul lansarii, dar nu este pentru toata lumea. Este un dispozitiv pentru utilizatori cu experienta, cu caracteristici ascunse sub suprafata pe care persoana obisnuita nu le vrea sau nu are nevoie de ele.

El face toate lucrurile de baza la un standard incredibil de ridicat – afisajul este incredibil (cu adevarat) si camerele sunt imbunatatite, atata timp cat va place modul in care Samsung proceseaza imagini. Cert este ca pe acest model veti gasi cele mai bune piese telefoane.

0 Shares
You May Also Like