Gazduirea VPS si aspecte importante despre aceasta

Gazduirea VPS si aspecte importante despre aceasta

0 Shares
0
0
0

Gazduirea VPS si aspecte importante despre aceasta
Pentru cele mai bune pachete de gazduire VPS click aici. Iti prezentam mai multe informatii pentru a determina obiectiv cate de mult te ajuta un pachet de gazduire VPS. Toate informatiile provin de la profesionisti. Desi tipul acesta este foarte popular printre multe persoane, modul in care sunt impartite resursele implica si o mai mare probabilitate ca serviciile si datele sa ajunga sa fie compromise. Problemele importante de securitate si gazduire partajata includ urmatoarele:

Atacatorii pot sa utilizeze cautari IP inverse pentru a putea obtine o lista cu toate site-urile de pe un anumit server partajat. Metoda aceasta este simpla si rapida de fapt si poti gasi informatiile utilizand serviciile gratuite cum este Dig de pe linux. Poti folosi chiar un motor de cautare sau scripturi automatizate.

Comportamentul mai multor utilizatori cu care imparti serverul influenteaza reputatia ta online dar si puterea de a continua in domeniul tau. Daca sunt si alte site-uri care impart IP-ul si ajung pe lista neagra de spam site-ul tau se va bloca si el.

Hackerii pot sa enumere instalarile de CMS de pe un server partajat. Tactica aceasta este folosita de cele mai multe ori pentru ca toate CMS-urile cum ar fi si WordPress include numele si versiunea tuturor informatiilor existente in HTML. Scannerele de vulnerabilitate asa cum este si WP scanse pot utiliza pentru a strange date de pe site, inclusiv lista de prelungiri a temelor. Cu Tim Thumbs se poate afla si numele utilizatorului. De asemenea brute force poate fi considerat un exemplu de atac la contul de administrare utilizand lista de parole folosite in mod normal. Daca nu ai criptarea setata pe pagina de admin aceasta poate sa fie compromisa de WpScan utilizand tehnica bruteforce.

Folosind un server partajat va aparea un risc mai mare de atacuri. Scriptele rau intentionate pot sa fie incarcate si pe alte site-uri ceea ce va insemna ca site-ul tau va putea fi compromis rapid. Un malware va putea aparea si pentru ca unul din celelalte site-uri a devenit vulnerabil pentru ca prin intermediul sau exista un canal prin care toti intrusii pot sa fure date.

Clientii pot sa aiba conturi de PHP, de Perl sau chiar de Shell care vor face sa fie posibila lovirea mai multor site-uri de pe servere cu atacuri DdoS distribuite. Scripturile DDOS pot sa vizeze mai multe site-uri aflate pe acelasi IP cu tine si in cazul asta celelalte site0uri pot sa fie lovite de un atac fiind de fapt victimele colaterale in efortul de a atinge pe altcineva.

Acest malware se poate incarca pe server moment in care hackerul preia controlul general al serverului cu scopul de a lansa atacuri. Alegerea unui hosting partajat nu reprezinta doar o preocupare de securitate. De asemenea, ea poate sa incetineasca semnificativ site-ul tau si poate sa atenueze totodata si cresterea unei afaceri.

Securitatea reprezinta o problema a serverelor partajate pentru ca de obicei exista mai multe conturi fara identificare suficienta de resurse si lucrul acesta este valabil si in cazul vitezei lente care va aparea in mediile acestea.

 

0 Shares
You May Also Like