Generalitati despre implanturile dentare

Generalitati despre implanturile dentare

0 Shares
0
0
0

Se spune ca accesoriul cel mai frumos al unei femei este zabmetul, insa de multe ori acelasi lucru este valabil si in cazul barbatilor. Cu siguranta atat o femeie cat si un barbat care are un zambet stralucitor si o dantura perfecta, are de fiecare data un as in maneca.

Exista din pacate si persoane care zambesc din ce in ce mai rar, iar acest lucru are o cauza si anume dantura dezastruoasa.  Exista persoane care au dinti cariati, sau mai rau, dinti lipsa si din acest motiv nu mai zambesc in public.

Pentru persoanele cu dinti lipsa, implanturile dentare reprezinta cea mai buna solutie pentru remedierea problemei, insa inainte de a discuta despre preturi implant dentar Cluj, cel mai bine ar fi sa discutam despre cateva lucruri generale in legatura cu aceste implanturi dentare.

Implanturile dentare au schimbat lumea stomatologiei în ultimii 25 de ani. Ce sunt implanturile dentare? Care este istoria implanturilor dentare? Și cum sunt folosite aceste implanturi pentru a înlocui dinții lipsă? In cele ce urmeaza in acest articol veti descoperi o imagine de ansamblu asupra subiectului implanturilor dentare, urmată de mai multe detalii în secțiuni suplimentare.

Ca și în majoritatea procedurilor de tratament din stomatologie astăzi, implanturile dentare implică nu numai descoperirea științifică, cercetarea și înțelegerea, ci și aplicarea în practica clinică. Practica implantului stomatologic necesită expertiză în planificare, chirurgie și restaurare dentară; este vorba de artă și de experiență, precum și despre știință.

Un implant dentar este de fapt un înlocuitor pentru rădăcina sau rădăcinile unui dinte. Ca rădăcini dentare, implanturile dentare sunt fixate în claviculă și nu sunt vizibile odată ce sunt plasate chirurgical. Ele sunt utilizate pentru a asigura coroanele (părțile dinților văzuți în gură), lucrările de poduri sau protezele prin diverse mijloace.

Acestea sunt fabricate din titan, care este ușor, puternic și biocompatibil, ceea ce înseamnă că nu este respins de organism. Titanul și aliajele de titan sunt cele mai răspândite metale atât în ​​implanturile dentare, cât și în alte implanturi osoase, cum ar fi înlocuirea articulațiilor ortopedice. Implanturile dentare au cea mai mare rată de succes a oricărui dispozitiv chirurgical implantat.

Proprietatea specială a titanului de fuziune la os, numită osseointegrație, este baza biologică a succesului implantului dentar. Asta pentru ca atunci cand dintii sunt pierduti, osul care sustine acei dinti este de asemenea pierdut.

Plasarea implanturilor dentare stabilizează osul, prevenind pierderea acestuia. Împreună cu înlocuirea dinților pierduți, implanturile ajută la menținerea formei și densității maxilarului. Aceasta inseamna ca sprijina scheletul facial si, indirect, structurile de tesuturi moi – tesuturi, obraji si buze. Implanturile dentare vă ajută să mâncați, să mestecați, să zâmbiți, să vorbiți și să vă uitați complet natural. Această funcționalitate conferă bunăstare socială, psihologică și fizică.

Un amanunt foarte important de mentionat este acela ca dupa ce implanturile dentare sunt aplicate, acestea trebuiesc ingrijite. Este nevoie de spalarea zilnica a dintilor de doua ori, si este necesar ca persoana care are aplicat implantul dentar sa efectueze vizite periodice la cabinetul de stomatologie unde i s-a aplicat implantul.

0 Shares
You May Also Like