noul-nikon-stabileyes

Imagini neclare? Incearca Nikon Stabileyes!

0 Shares
0
0
0

Binoclul este un instrument optic,creat in scopul aducerii mai aproape de retina noastra a imaginilor pe care le pretuim cel mai mult intr-un anumit moment. Plecand de la modele rudimentare de astfel de echipamente, s-a ajuns astazi la cele mai performante tipuri de dispozitive, printre care deja celebrul binoclu Nikon.

Un binoclu are capacitatea de a reflecta lucruri care, in ciuda unei acuitati vizuale extraordinare, nu pot fi observate pe indelete deoarece se afla la o distanta considerabila, putin mai greu de infrant de catre ochiul uman.

Un binoclu Nikon are multiple utilitati, putand fi folosit atat in drumetii, in calatorii, in domeniul astronomiei pana la un oarecare nivel, pe mare sau pe uscat, in batalii sau pentru vizionarea unor spectacole, si toate acestea datorita unui principiu simplu, foarte bine definit, ce tine defizica.

Un caz aparte de calitate este cel al unui binoclu Nikon utilizat pentru operatiuni terestre, si anume modelul Nikon Stabileyes 16 x 32, un aparat de performanta rupt parca din filmele de actiune. Puterea de marire a acestui aparat este de 16x, ceea ce inseamna ca orice obiect ne va aparea de 16 ori mai mare decat daca l-am privi in mod normal cu ochiul liber, are un camp vizual liniar la 1000 m de 66 metri, iar diametrul obiectivului este de 32 de milimetri, ceea ce fara indoiala va permite luminii sa acceada mult mai usor.

Campul vizual reprezinta latimea suprafetei vizualizate si poate fi exprimat in mod unghiular sau liniar. In cazul de fata vorbim in mod clar despre un camp de vizualizare liniar, insa daca ne aruncam privirea peste specificatiile unghiulare, vom putea constata urmatoarele valori: un unghi vizual aparent de 55,9 de grade si un unghi vizual real de 3,8 de grade.

Aparatul nu este nicidecum unul foarte greu, acesta cantarind 1,120 kg, greutate raportata la dimensiuni de178 mm lungime si 81 de milimetri latime. Distanta inter pupilara este cuprinsa intre 56 si 72 de milimetri si reprezinta distanta dintre centrele pupilelor de iesire, raportate la distanta pupilelor ochilor umani.

Deoarece aceasta distanta difera de la individ la individ, producatorii de binocluri ofera posibilitatea reglarii acestei distante, de aici rezultand si intervalul numeric stabilit anterior. Distanta optima de privire este de 15 mm, iar distanta de focalizare la apropiere este de 3,5 m. Produsul are in componenta sa un procesor care poate elimina vibratiile pe care le-ar putea produce in mod normal modul de intrebuintare.

Fiind produse digitale, mult diferite fata de variantele rudimentare incipiente, stabilizatorul poate fi activat prin simpla apasare a unor butoane, care pot comuta aparatul din modul stand-by, in cel de utilizare, si mai mult decat atat in cel de stabilizare a imaginii.

Stabilizarea imaginii este foarte importanta mai ales in conditiile in care puterea de marire este considerabila. Cu cat puterea de marire este mai mare cu atat va fi mai greu de stabilizat focalizarea pe un anumit obiect. Durata de viata a bateriei este de pana la 6 ore, ceea ce conduce la o utilizare facila, fara a necesita incarcarea constanta a aparatului.

Pentru orice tip de binoclu, indiferent de modul de utilizare al acestuia, Oneshop4u.ro este locul unde le putem gasi pe toate la preturi deosebit de accesibile. Mai mult decat atat, spre deosebire de alte magazine ce comercializeaza astfel de dispozitive, site-ul www.oneshop4u.ro, ofera si garantie unui produs achizitionat, dar si siguranta ca acesta este unul original si trainic.

Insa acest lucru nu se aplica doar in cazul binoclurilor. Fie ca ne dorim articole de vanatoare, fie ca dorim articole pentru petrecerea timpului liber, astfel de produse ne pot fi la indemana, ajutandu-ne sa ne bucuram de cele mai frumoase momente, fara grija unor eventuale incidente.


Citeste mai multe despre binoclurile de la Nikon :

1. Nikon 1 AW1, primul aparat foto mirrorless subacvatic
2. Nikon Coolpix P7800 Review
3. Nikon updates its full-frame DSLR line-up with the D610
4. Cum sa alegeti cel mai potrivit binoclu infrarosu?
5. Binoclul Nikon perfect pentru aventuri marine

0 Shares
You May Also Like