Imi repar telefonul sau imi cumpar altul?

0 Shares
0
0
0

Daca vrei sa iti cumperi un telefon, doar ca nu esti nici fan al telefoanelor de la Apple si nici ale celor de la Samsung, iti plac ambele marci, astfel ca iti este greu sa alegi una dintre ele, decizia va dura destul de mult, pentru ca mai intai trebuie sa te hotarasti asupra marcii si apoi asupra modelului.

Totusi, cele 2 marci sunt destul de diferite, avand in comun foarte putine caracteristici. Pentru a-ti usura decizia, in randurile de mai jos voi compara cele 2 marci, asa ca, te invit sa le urmaresti.

Prima diferenta este vizibila si este pretul. Mereu telefoanele de la Apple sau fost mai scumpe decat cele de la Samsung. In momentul in care un telefon este mai scump, automat vor fi mai scumpe si accesoriile si eventualele reparatii. Asa ca, o schimbare a geamului la Samsung Galaxy J1 2016, de exemplu, este posibil sa fie jumatate din pretul schimbarii display-ului la Iphone 6 la un service gsm. Prima oara va trebui sa stabilesti ce buget ai, apoi sa te decizi asupra marcii.

Telefoanele de la Apple au fost mereu mai elegante decat cele de la Samsung, iar de cand s-a lansat Iphone X si butonul Home s-a eliminat, elegantei i s-a mai adaugat un bonus. Dar nu se poate spune ca telefoanele de la Samsung nu sunt aspectuoase, pentru ca nici ele nu mai au butonul Home incepand cu Samsung Galaxy S8, doar ca cele de la Apple sunt putin mai elegante si au un aspect putin mai modern, deci castiga.

Durata de viata a bateriei este un aspect care nu a fost niciodata punctul forte al Iphone-urilor. Dar cele de la Samsung au o durata de viata a bateriei mult mai mare decat Iphone-urile, doar ca s-a mai imbunatatit, dar nu le poate depasi pe cele de la Samsung, deci acesta din urma castiga.

Rezistenta in cazul socurilor si a cazaturilor este mai mare la telefoanele de la Samsung. Iphone X este cel mai fragil dintre toate Iphone-urile, de aceea ele au mare nevoie de o husa si folie de protectie.

Camera foto a fost mereu mai buna la Iphone-uri, au functii mai noi, tehnologii mai noi, astfel ca pozele sunt mai calitative. Dar si cele de la Samsung realizeaza poze bune, doar ca cele de la Iphone sunt ceva mai bune.

Memoria este caracteristica ce echilibreaza balanta, pentru ca atat Apple, cat si Samsung, au telefoane cu memorie mai mare si telefoane cu memorie mai mica.

Acestea fiind spuse, daca ai un buget mai mare si vrei ca telefonul sa fie putin mai elegant si sa aiba camera putin mai buna, atunci alege un Iphone. Dar daca bugetul tau este putin mai mic si vrei o durata de viata a bateriei mai mare si o rezistenta in cazul socurilor si a cazaturilor mai mare, atunci alege un Samsung.

0 Shares
You May Also Like