Informatii utile si interesante despre pizza

Informatii utile si interesante despre pizza

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vrei cea mai buna pizza din oras, acceseaza linkul pizza Sector 2 si beneficiaza de o pizza ca la ea acasa. In continuare iti prezentam mai multe informatii interesante despre pizza pe care probabil ca nu le stiai pana acum.

Despre tipurile de pizza din Italia stim cu totii si de aceea nu le vom mentiona din nou.

In Argentina alte soiuri populare includ diverse sosuri, felii de tomate, ardei rosii si longaniza. Doua varietati de pizza cu ceapa de origine argentina sunt foarte populare: fugazza cu branza si fugazzetta. Prima dintre acestea consta intr-o crusta de pizza obisnuita, acoperita cu branza si ceapa; iar cea de a doua  are branza intre doua cruste de pizza, cu ceapa deasupra.

Tipurile comune pentru pizza din Statele Unite includ carne de vita, ciuperci, ceapa, pepperoni, ananas, usturoi, masline, ardei, morcovi, rosii, spanac, hamsie, pui, slanina, sunca si carnati. Tipuri distincte regionale dezvoltate in secolul XX, inclusiv California, Chicago, Grecia, New Haven, Detroit, St Louis si stilurile New York s-au mentinut pana azi. Prima pizzerie din SUA a fost deschisa in 1905 in Little Italy din New York, iar de atunci regiunile din SUA ofera variatii, inclusiv calzone, cornuri pizza,  rulouri si pizza-pe-stick, fiecare cu combinatii aparent nelimitate de sos si toppinguri.

O alta varianta este o pizza la gratar, creata cu o foaie destul de subtire, rotunda (mai tipic, in forma neregulata) de aluat de pizza, pusa direct peste focul unui gratar si apoi intoarsa dupa ce partea inferioara sa coace si se presara un subtire strat de topping pe partea coapta. Topping-ul poate fi taiat subtire pentru a se asigura ca se incalzeste, iar toppingurile cum ar fi carnatii sau ardeii pot fi pregatite inainte de a fi introduse pe pizza. Usturoiul, ierburile sau alte ingrediente sunt uneori adaugate la pizza sau crusta pentru a maximiza aroma.

Pizza la gratar a fost oferita in Statele Unite la restaurantul Al Forno din Providence, Rhode Island  de proprietarii Johanne Killeen si George Germon in 1980. Desi a fost inspirat de o neintelegere care a confundat un cuptor cu caramida de lemn cu un gratar, pizza la gratar a existat inainte de 1980, atat in ​​Italia, cat si in Argentina, unde este cunoscuta sub numele de pizza a la parrilla. Acesta a devenit un fel de mancare populara, si exista chiar si cateva restaurante de pizza care se specializeaza in stilul acesta.

Stilul traditional de pizza la gratar folosit la restaurantul Al Forno foloseste un aluat acoperit cu ulei de masline, sos de rosii, felii subtiri de mozzarella proaspata si o garnitura facuta din scallions ras si este servita netaiata. Produsul final poate fi asemanator cu painea prajita  cu legume.

O alta institutie din Providence, Bob & Timmy’s Grilled Pizza, a fost prezentata intr-un episod tematic Providence din Man of the Travel Channel, Man v. Food Nation, in 2011. Acestia s-au remarcat prin una dintre cele mai savuroase pizza din zona si au avut foarte multa publicitate in urma acestui material video deci si un numar mult mai mare de clienti.

0 Shares
You May Also Like