Job in tara sau job in strainatate? Tu ce alegi?

Job in tara sau job in strainatate? Tu ce alegi?

8 Shares
0
0
8

In situatia in care inca nu ai un loc de munca, mai mult ca sigur te gandesti daca ar fi mai bine sa iti cauti un job in tara, sau daca ar fi mai bine sa iti cauti un job in strainatate.

Ei bine, in cazul in care ai de gand sa iti cauti un loc de munca in tara, cu siguranta vei gasi un job, pentru ca si in Romania se gaseste de lucru. Doar cine nu vrea nu munceste in Romania.

Este adevarat si faptul ca locurile de munca de la noi din tara nu sunt la fel de bine platite precum locurile de munca din strainatate, insa important este ca se gaseste de lucru.

In conditiile in care ai de gand sa iti cauti un loc de munca in tara, cu siguranta esti mult mai aproape de toti cei dragi, asa ca acesta este un foarte mare avantaj pentru tine.

Plus de asta, in conditiile in care ai si studii superioare si ai norocul sa iti gasesti un job in cadrul unei companii importante, cu siguranta si salariul te va multumi. In schimb, daca ai doar studii medii, sansele de a-ti gasi un loc de munca unde sa castigi doar salariul minim pe economie sunt foarte mari.

Ei bine, in conditiile in care nu gasesti un loc de munca ideal pentru tine in tara, cu siguranta te poti gandi sa pleci la munca in strainatate. In acest caz, salariul lunar pe care il vei castiga intr-o tara precum Austria, Germania, Anglia, Spania, Franta sau Italia, cu siguranta va fi mult mai mare in comparatie cu cat ai fi castigat exact pentru aceiasi munca depusa in Romania.

Trebuie sa privesti insa lucrurile si din alta perspectiva. Atunci cand esti un muncitor strain intr-o tara straina, cu siguranta patronii au asteptari foarte mari de la tine, si iti impun targheturi foarte mari pentru a castiga cat mai multi bani.

Pe langa asta, trebuie sa te gandesti si la faptul ca in cazul in care pleci la munca in strainatate, mai mult ca sigur trebuie sa iti platesti chiria, iti trebuiesc deasemenea bani pentru a-ti plati cheltuielile, bani pentru a te intretine, dar va trebui sa pui si bani deoparte.

Facand o analiza mai amanuntita, vei putea observa foarte clar faptul ca nu este extrem de avantajos sa pleci singur la munca in strainatate, pentru ca practic nu vei aduna mai multi bani decat daca ai fi lucrat in tara, si ai fi stat la casa ta. Plus de asta, aflandu-te in strainatate iti va fi si foarte greu neavand familia si prietenii aproape.

Asadar, atunci cand te afli in cautarea unui loc de munca, inainte de a te gandi cat de bine castiga un muncitor roman in strainatate, ar fi mai bine sa iti cauti un job bine platit in tara, si sa te gandesti ca esti la casa ta, si ca ai familia si prietenii aproape, ceea ce este foarte important.

8 Shares
You May Also Like