La ce sunt utili diverse tipuri de senzori

La ce sunt utili diverse tipuri de senzori

0 Shares
0
0
0

Probabil cel mai frecvent exemplu de tehnologie termostatica pur mecanica utilizata astazi este termostatul sistemului de racire cu motor cu ardere interna, folosit pentru a mentine motorul in apropierea temperaturii optime de functionare prin reglarea curgerii lichidului de racire la un radiator racit cu aer.

Acest tip de termostat functioneaza utilizand o camera sigilata care contine o peleta de ceara care se topeste si se extinde la o temperatura stabilita. Extinderea camerei opereaza o tija care deschide o supapa atunci cand temperatura de functionare este depasita. Temperatura de functionare este determinata de compozitia ceara.

Dupa atingerea temperaturii de functionare, termostatul creste sau scade progresiv deschiderea acestuia ca raspuns la schimbarile de temperatura, echilibrand dinamic debitul de recirculare a lichidului de racire si debitul de lichid de racire la radiator pentru a mentine temperatura motorului in intervalul optim.

Pe multe motoare auto, inclusiv toate produsele Chrysler Group si General Motors, termostatul nu limiteaza fluxul catre miezul incalzitorului. Rezervorul lateral al pasagerului al radiatorului este folosit ca bypass pentru termostat, care curge prin miezul incalzitorului. Acest lucru impiedica formarea buzunarelor de aburi inainte ca termostatul sa se deschida si permite functionarea incalzitorului inainte ca termostatul sa se deschida. Un alt avantaj este ca exista inca un anumit flux prin radiator daca termostatul nu reuseste. Va recomandam salus controls 2019.

O supapa de amestecare termostatica utilizeaza o peleta de ceara pentru a controla amestecarea apei calde si reci. O aplicatie comuna este de a permite functionarea unui incalzitor electric de apa la o temperatura suficient de mare pentru a ucide bacteriile Legionella (peste 60 ° C (140 ° F)), in timp ce iesirea valvei produce apa suficient de rece pentru a nu arde imediat 49 ° C (120 ° F)).

Se poate analiza o supapa pe baza de pe baza de ceara care poate fi analizata prin intermediul graficului de histereza a peletei de ceara care consta din doua curbe de dilatare termica; extinderea (miscarea) fata de cresterea temperaturii si contractia (miscarea) fata de scaderea temperaturii. Raspandirea intre curbele in sus si in jos ilustreaza vizual o histereza a supapei; exista intotdeauna o histereza in cadrul supapelor actionate prin ceara datorita schimbarii de faza dintre solide si lichide.

Histerezisul poate fi controlat cu amestecuri mixte de hidrocarburi specializate; Hysterezisul strans este cel mai dorit, cu toate acestea unele aplicatii necesita game largi. Ventilele pe baza de ceara pe baza de ceara sunt utilizate in multe altele pentru protectia impotriva inghetarii, inghetarea, curatarea supratemperiilor, aplicatiile solare, automotive si aerospatiale.

Termostatele sunt uneori utilizate pentru reglarea cuptoarelor cu gaz. Se compune dintr-un bec plin cu gaz conectat la unitatea de comanda printr-un tub din cupru subtire. Becul este situat in mod normal in partea superioara a cuptorului. Tubul se termina intr-o camera sigilata de o diafragma. Pe masura ce termostatul se incalzeste, gazul se extinde prin aplicarea presiunii asupra diafragmei, ceea ce reduce fluxul de gaz spre arzator.

Termostatul pneumatic este un termostat care controleaza un sistem de incalzire sau racire printr-o serie de tuburi de control cu ​​umplutura de aer. Acest sistem “de control al aerului” raspunde la modificarile de presiune (datorate temperaturii) din tubul de control pentru a activa incalzirea sau racirea atunci cand este necesar.

 

0 Shares
You May Also Like