Lucruri care trebuie luate in consideratie inainte de o interventie chirurgicala plastica

0 Shares
0
0
0

In fiecare an, milioane de oameni, atat barbati cat si femei, beneficiaza de o interventie chirurgicala plastica. Chirurgii plasticieni moderni pot interveni si schimba aproape orice tine de caracteristicile faciale sau legate de forma corpului.

In timp ce unele interventii plastice se fac din motive medicale, cum ar fi reconstructia trasaturilor faciale in urma unui accident, altele sunt voluntare si tin de dorinta de a arata mai bine. Oricum ar fi, inainte de a apela la o interventie chirurgicala plastica, este bine sa luati in consideratie cateva lucruri.

Faceti lista cu modificarile pe care le doriti

Faceti o lista detaliata cu caracteristicile fizice pe care vreti sa le imbunatatiti. Fotografiile si dicutiile cu chirurgul plastician pot fi utile pentru a lua decizia. Totusi, fotografiile sunt doar puncte de referinta, iar caracteristicile care sunt potrivite pentru o anumita persoana, este posibil sa nu arate natural pentru dumneavoastra.

Analizati-va disponibilitatea pentru o interventie chirurgicala estetica

Este bine ca decizia sa fie luata intr-un moment de stabilitate emotionala si sa nu fie luata pe fondul unei dezamagiri cum ar fi o despartire recenta. Totodata, trebuie sa dispuneti de timpul si banii necesari pentru o astfel de interventie.

Analizati motivul pentru care doriti aceasta interventie

Trebuie inteles ca o interventie chirurgicala plastica este o schimbare permanenta si, daca ea nu are motive bine fondate si se bazeaza doar pe o tendinta de moment, nu este deloc o idee inspirata. Iata cateva dintre posibilele motive:

  • “Vreau sa arat si sa ma simt mai bine!” – Unii oameni se simt si arata mai bine dupa ce isi schimba garderoba, isi cumpara o masina noua sau incep o dieta. Daca acesta este motivul dumneavoastra, se recomanda sa incercati inainte sa abordati un stil de viata diferit care sa includa exercitii fizice si o alimentatie sanatoasa. Apoi vedeti daca va mai doriti acea interventie chirurgicala.
  • “Cineva se plange de aspectul meu!” – Acesta nu este un motiv bun pentru a avea o interventie chirurgicala plastica. Frumusetea este in ochii privitorului, deci este cat se poate de subiectiva. Ceea ce arata bine pentru o anumita persoana, este posibil sa nu va avantajeze si pe dumneavoastra.
  • “Am nevoie de aceasta interventie pentru a-mi salva slujba, casatoria sau relatia!” – Daca locul de munca sau casatoria sunt in pericol, incercati mai bine sa aflati cauza problemei si purtati o discutie cu seful sau partenerul de viata.
  • “Vad o problema!” – Acesta poate fi un motiv bun pentru a fi supus unei interventii chirurgicale plastice, dar se recomanda prudenta, deoarece ar putea duce la dorinta continua de interventii de acest gen.
  • “Ma astept la o imbunatatire, dar nu la perfectiune.” – Acesta este un punct bun de plecare pentru oricine doreste o interventie chirurgicala plastica. Nu este nimic in neregula cu dorinta de a imbunatati ceea ce aveti deja.
  • “Am sprijin din partea familiei si prietenilor.” – Suportul primit de la prieteni si familie este important atunci cand faceti o astfel de interventie. Retineti, insa, ca solicitarea de sprijin este diferita de dorinta de aprobare.

Daca ati parcurs toate aspectele de mai sus si raspunsul este pozitiv, puteti trece la urmatorul pas. Faceti acum o programare la clinica estetica Cluj pentru o discutie de specialitate.

0 Shares
You May Also Like