Managementul durerii cronice

0 Shares
0
0
0

04Durerea cronică îi determină pe mulți dintre noi să evite activitatea fizică. Medicamentele pentru durere sunt adesea prescrise pentru a ajuta la gestionarea durerii. Acest lucru poate duce la alte probleme semnificative, cum ar fi dependența. O strategie alternativă și eficientă de gestionare a durerii este exercițiul regulat. Începerea unui program de exerciții poate fi totuşi un alt tip de “durere”.

Dacă credeţi că impactul pe termen lung al exercițiilor fizice asupra sănătății este cea mai bună opțiune pentru dvs, iată câteva sfaturi pentru a deveni mai activi.

Sfaturi pentru a deveni mai activi

Angajarea într-o activitate regulată – în special atunci când este supravegheată de un terapeut – vă poate ajuta să depășiți experiența zilnică a durerii și disconfortului.

O rutină de exerciții și păstrarea motivaţiei vă pot ajuta să vă simțiţi mai bine. Mișcarea, de orice fel, este un tip de exercițiu. A fi atent la grupele de mușchi pe care le utilizați în timpul activităților zilnice vă poate ajuta să înțelegeți zonele corpului care pot beneficia de îmbunătățiri. De exemplu, urcatul scărilor este asemănător cu un exercițiu aerobic care necesită forța părţii inferioare a corpului. Ridicarea unei sticle de detergent de rufe este asemănătoare cu un exercițiu de întărire care necesită forța părţii superioare a corpului. Conștientizarea nivelurilor de durere și alte lucruri precum dificultăți de respirație sau incapacitatea de a efectua o activitate pot ajuta la proiectarea programului dvs.

Cheia este să găsiţi modalități de a integra activitatea în viața dvs într-un mod natural. Antrenamentul de forță, creșterea flexibilității și îmbunătățirea nivelului cardio sunt toate obiective grozave. Kinetoterapia și antrenamentul personal vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele de sănătate și condiţie fizică în mod eficient.

Nu lăsaţi durerea să vă împiedice să fiţi activi

Când apare durerea, este posibil să simțim dorința de a ne odihni mai mult și de a ne mișca mai puțin. Cu toate acestea, în cazul durerii cronice, repausul la pat sau odihna prelungită nu sunt cele mai bune modalităţi de a aborda o criză.

Durerea cronică nu va dispărea cu puțină odihnă. În schimb, a fi puțin mai activ ar putea fi ceea ce aveţi nevoie pentru a scăpa de disconfort.

Desigur, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să ignorăm durerea și să începem o activitate intensă. Lucrul cu un kinetoterapeut vă poate ajuta să reduceți experiența durerii și disconfortului, educându-vă cu privire la activități care sunt sigure, astfel încât să nu vă simțiți mai rău după ce ați terminat.

Exercițiile fizice pot ajuta la ameliorarea durerii cronice prin:

  • Sprijinirea dezvoltării musculare sănătoase
  • Creșterea amplitudinii de mișcare
  • Sprijinirea pierderii în greutate
  • Îmbunătățirea sănătății inimii

Sunteţi gata de mişcare?

Dacă nu aţi fost activi fizic de ceva vreme, cel mai bun mod de a începe este cu exerciţii simple şi de scurtă durată. Chiar și 5 minute pot fi un punct de plecare excelent.

Dacă încă nu sunteți siguri de unde să începeți sau dacă aveți o durere sâcâitoare care vă împiedică să începeți, vă puteți programa la o consultaţie la Atleticokinetic – Clinica Kinetoterapie Bucuresti pentru a discuta cu unul dintre terapeuţi. Acesta, pe baza unei examinări detaliate, va stabili oportunitatea inițierii unui program personalizat de exerciții.

0 Shares
You May Also Like