Modelarea buzelor cu acid hialuronic

0 Shares
0
0
0

Interventia de modelare buze este fara doar si poate una dintre interventiile estetice cele mai cunoscute, iar femeile de regula apeleaza la o astfel de interventie fie inainte de a participa la un eveniment important, fie inaintea marilor sarbatori precum Pastele sau Craciunul.

Pentru sarbatorile de iarna, femeile isi doresc o asemenea interventie, mai ales daca vor sarbatori trecerea dintre ani la un restaurant de lux, acolo unde participa doar persoane din inalta societate.

Ei bine, in ceea ce priveste acidul hialuronic, din punct de vedere chimic acesta este o molecula care are o greutate moleculara mare, si care de regula se regaseste si in tesuturile conjunctive ale tuturor fiintelor umane.

Rolul acidului hialuronic este acela de a retine apa in tesuturi, si de a hidrata fibele de elastina si colagen. Din pacate insa, odata cu trecerea anilor, volumul de acid hialuronic din corp scade, motiv pentru care apar si ridurile.

Ei bine, interventiile de injectare cu acid hialuronic au aparut pentru remodelarea buzelor, dar si pentru umplerea santurilor nazo – geniene sau pentru a umple toate ridurile.

Referitor la buze, trebuie precizat faptul ca acidul hialuronic se injecteaza cu scopul de a mari sau de a remodela buzele. O astfel de interventie care presupune injectarea de acid hialuronic nu este una dureroasa, si de regula se desfasoara sub anestezie locala, anestezia fiind oferita de catre o crema anestezica ce are in componenta sa lidocaina.

Crema este una foarte buna pentru ca amorteste rapid locul, astfel ca dupa aproximativ o jumatate de ora de la aplicare se si poate incepe tratamentul.

In ceea ce priveste rezultatele injectarii acidului hialuronic, de precizat este faptul ca acestea raman vizibile timp de 6 – 12 luni. In cele mai multe cazuri insa, dupa aproximativ 9 luni de zile, efectul acidului hialuronic scade foarte mult, astfel ca este necesara o noua injectare. In cazul in care se doreste ca in acest interval sa se efectueze o alta injectare, se poate injecta o cantitate mica de acid hialuronic, dat fiind faptul ca aproximativ 15% din acidul hialuronic injectat inainte, ramane in organism.

Femeile care isi doresc sa isi modeleze buzele cu acid hialuronic, sau chiar sa creasca foarte mult volumul acestora, trebuie sa stie ca este posibil ca dupa finalizarea injectarii acidului hialuronic in buze, acestea sa se umfle si sa se invineteasca, insa dupa doar 2-3 zile vor disparea si umflaturile si vanataile. Deasemenea, in aceasta perioada se poate simti o usoara senzatie de disconfort.

De precizat este faptul ca toate femeile care urmeaza un astfel de tratament cu acid hialuronic pentru marirea si modelarea buzelor, trebuie sa evite sa foloseasca rujul sau balsamul de buze timp de 24 de ore de la injectare. Deasemenea, nu este indicata nici expunerea la plaja, sau mersul la sauna. Nici statul in frig timp de o saptamana nu este indicat, la fel cum nici consumul de alcool nu este recomandat 24 de ore dupa tratament.

Cel mai important, este ca dupa tratament, pacientele sa bea cat mai multa apa, pentru ca o buna hidratare creste perioada de mentinere a acidului hialuronic in buze.

0 Shares
You May Also Like