Motopompele si folosirea lor in agricultura

Motopompele si folosirea lor in agricultura

0 Shares
0
0
0

O motopompa este un agregat realizat dintr-un motor si o pompa, care sunt montate pe acelasi sasiu, si sunt utilizate de cele mai multe ori intr-o gradina, pentru activitati cum ar fi de exemplu deficitul de apa, sau surplusul de apa.

Asadar, o motopompa poate sa fie folosita pentru a se scapa de apa nedorita cum ar fi inundarea unui teren, insa se poate folosi si pentru a iriga anumite suprafete de teren, cu scopul de a spori productia, sau pentru a umple diferite vase de apa.

Deci, putem spune ca practice o motopompa este extrem de utila intr-o gospodarie, pentru ca minimizeaza eforturile si maximizeaza beneficiile, iar pentru a cumpara o motopompa de calitate, ai putea vizita pagina celor de la Epinvest de exemplu.

Ei bine, o motopompa este utila la casa omului, pentru ca desi tehnologia din domeniul meteorologic s-a dezvoltat atat de mult astfel incat putem sa stim cand vin ploile si cand nu, totusi, este extrem de bine sa avem o motopompa acasa, pentru a spori productia de legume, care trebuiesc udate.

Datorita acestui aspect, atunci cand vrei sa iti cumperi o motopompa, trebuie sa tii cont de mai multe detalii. De exemplu, atunci cand apa care se doreste sa fie pompata provine dintr-un rau sau dintr-un rezervor, si exista in apropiere o sursa de energie electrica, se poate folosi o motopompa electrica.

In situatia in care nu se gaseste in apropiere o sursa de energie electrica, se poate folosi un generator electric. Daca nici aceasta situatie nu este posibila, atunci se poate opta oricand pentru o motopompa cu motor termic. O pompa submersibila este mai mult decat utila in momentul in care apa folosita are ca si sursa de provenienta panza freatica.

In conditiile in care apa este extrasa din panza freatica, atunci este obligatoriu ca operatiunea de forare sa fie realizata de catre specialisti. Aici trebuie mentionat faptul ca un debit bun este determinat de un put care sa aiba un diametru de aproximativ 35 centimetri.

Referitor la adancimea de foraj, aici ar fi indicat de mentionat faptul ca difera de la caz la caz, in functie de tot felul de factori, iar un sistem optim de irigare necesita alegerea unui sistem ales bine, in functie de tipul de teren.

Pentru operatiunile de irigare, se pot folosi diferite modele, precum aspersiunea, scurgerea la suprafata, irigatia prin picurare, scurgerea gravitationala, etc. Referitor la sistemele de irigare, acestea vor fi alese in functie de tipul agriculturii, in functie de necesarul de apa, dar si in functie de sursa de energie.

Un sistem de irigatii este un extrem complex, datorita faptului ca necesita o angrenare corecta a unui numar mai mare de factori implicati, dar si a unui numar mare de forte implicate.

Referitor la producatorii de top ai motopompelor, am putea aminti branduri precum Makita, Honda, Koshin sau AGT, iar motopompele pot sa fie de diferite marimi, pot sa fie motopompe doar pentru ape curate, sau se pot gasi motopompe pentru ape murdare sau semimurdare.

0 Shares
You May Also Like