Obiective turistice in zona Bran – Moeciu din judetul Brasov

Obiective turistice in zona Bran – Moeciu din judetul Brasov

0 Shares
0
0
0

Zona Bran-Moeciu este considerata de catre foarte multi romani a fi una dintre destinatiile perfecte pentru o vacanta la munte, indiferent de anotimpul in care ne aflam. Pe o raza de doar 20-30 de kilometri pot fi gasite mai multe obiective turistice importante, diferite sate pitoresti. Vizitand aceasta zona a tarii pot fi vazute si crestele semete ale Pietrei Craiului, plus o multime de numeroase spatii de cazare pline cu verdeata, care se regasesc la poalele muntilor.

In cazul in care optati pentru o vacanta in zona Bran – Moeciu, va recomandam pensiunea Brandeberg ca loc de cazare, pentru a beneficia de cele mai bune conditii. Aici, totul va fi pe placul dvs., incepand de la minunatele camere rustice, si pana la mancarea foarte gustoasa pe care o veti putea savura la restaurantul pensiunii.

In continuare insa, veti descoperi care sunt cateva dintre cele mai importante locuri pe care le veti putea vizita in momentul in care va cazati la Pensiunea Brandenberg.

Castelul Bran

Acesta ese cel mai important punct de atractie al zonei, fiind cunoscut in toata lumea ca fiind Castelul lui Dracula. Castelul se regaseste la granita dintre Tara Romaneasca si Transilvania si este vizitat anual de catre multi romani si straini. In cazul in care vizitati aceasta zona, ar fi pacat sa nu treceti si pe la Castelul Bran.

Pestera liliecilor

Pestera liliecilor este unul dintre cele mai importante obiective turistice din zona Bran – Moeciu si se afla in satul Pestera din judetul Brasov. Unul dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti despre aceasta pestera este acela ca pestera este protejata prin lege dat fiind faptul ca aici traiesc mai multe specii de lilieci, care nu mai pot fi intalnite in vreun alt loc din tara.

In ciuda faptului ca nu a fost special amenajata pentru a fi vizitata de catre turisti, localnicii cunosc foarte bine pestera si le recomanda turistilor sa viziteze atractia locului. Situata la o altitudine de 950 de metri, Pestera liliecilor care ii apartine comunei Moeciu, a fost locul de cercetare pentru studentii de la Institutul de Speologie Bucuresti.

Cheile Gradistei

Cheile Gradisteicare se regasesc deasemenea in zona turistica Bran-Moeciu din judetul Brasov impresioneaza datorita peisajelor minunate, iar acest lucri se datoreaza altitudinii. Spectacolul grandios al naturii ce va dezvaluie Craii Carpatilor si legendarii Bucegi este completat de spectaculoasa cascada de apa care curge pe travertin si care este denumita de catre localnici “La Chisatoare”. Zona turistica Cheile Gradistei din judetul Brasov este in ascensiune de la an la an, aici fiind amenajat si un adevarat resort care ii poarta numele.

Cetatea Rasnov

In judetul Brasov se afla o alta cetate care este foarte cunoscuta in tara si care este vizitata  n fiecare an de catre foarte multi turisti, iar aceasta este Cetatea Rasnov. Dat fiind faptul ca a fost construita intr-un cadru absolut spectaculos, in varful unui deal calcaros, este important de precizat faptul ca cetatea este una dintre cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Romania, aceasta fiind construita in secolele 13 si 14, pentru ca localnicii sa se apere de invazia tatarilor.

Acestea sunt doar cateva obiective turistice, insa cu siguranta aveti posibilitatea de a descoperi mai multe locuri interesante, sau veti putea alege deasemenea sa vizitati si orasul Brasov care se afla in apropiere, si care este unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii.

0 Shares
You May Also Like