Patru-mari-beneficii-ale-probioticelor

Patru mari beneficii ale probioticelor

0 Shares
0
0
0

In cazul in care nu stiati, probioticele sunt niste bacterii (microorganisme vii), care mai sunt cunoscute si ca “bacterii prietenoase” sau “bacterii bune”, care in cazul in care sunt consumate in mod regulat si intr-o doza semnificativa, pot sa aiba multe beneficii asupra sanatatii.

Acum ca ati aflat si ce sunt probioticele, veti putea sa descoperiti in randurile care urmeaza patru mari beneficii pe care le poate aduce probioticul cel mai bun in viata si in sanatatea dvs.

Imbunatatesc digestia si absorbtia alimentelor si nutrientilor.

Cel mai frecvent discutat despre beneficiile probioticelor este capacitatea lor de a promova sanatatea digestiva adecvata. Probioticele sunt adesea folosite in tratamentul si prevenirea bolilor gastro-intestinale, incluzand bolile inflamatorii ale intestinului cum ar fi colita ulcerativa si boala Crohn.

Pentru IBS, probioticele pot ajuta la reducerea durerii si severitatii simptomelor. Dovezile au aratat, de asemenea, ca probioticele sunt eficiente in tratarea mai multor forme de diaree, cum ar fi diareea asociata cu administrarea de antibiotice, diaree acuta si diaree calatoreasca.

Probioticele va ajuta, de asemenea, sa absorbi substantele nutritive din alimente. Dupa inghitire, alimentele sunt combinate cu sucuri digestive si enzime in stomac inainte de a fi defalcate in molecule mici de nutritie.

Aceste molecule sunt apoi distribuite celulelor organismului odata ce sunt absorbite prin peretii intestinului subtire. Probioticele va ajuta sa va distrugeti alimentele in substantele nutritive de care aveti nevoie pentru a va mentine sanatatea si creeaza mai multe vitamine in mod direct, cum ar fi vitamina K2, acid folic si biotina.

Promoveaza echilibrul sanatos de drojdie pentru a preveni infectiile cu drojdie.

Probioticele sunt foarte utile in tratarea infectiilor cu drojdie. Cele mai Lactobacillus specii de bacterii, in special, s- au dovedit utile in a restabili echilibrul de drojdie in organism, in conditii clinice. Un studiu italian recent a aratat ca femeile care sufera de infectii cronice de drojdie si care isi introduc o tableta probiotica in vagin au vazut ca frecventa lor de infectii cu drojdie scade cu 87%.

Imbunatatestc toleranta la lactoza.

Daca sunteti intolerant la lactoza, probabil va influenteaza capacitatea de a manca lapte, dar este posibil sa nu scadeati dorinta dumneavoastra de a face acest lucru. Probioticele sunt o parte vitala a unei diete intolerante la lactoza. Culturile vii sau active ajuta la mentinerea unui sistem digestiv sanatos.

Cu mai multe bacterii sanatoase din intestine, corpul dumneavoastra poate produce mai mult lactaza sau cel putin ajuta la digestia lactozei. Adaugarea probioticelor in dieta dvs. poate schimba echilibrul bacteriilor din intestin si poate diminua simptomele de intoleranta la lactoza.

Ajuta la scaderea rezistentei la antibiotice.

Rezistenta la antibiotice este una dintre cele mai mari amenintari la adresa sanatatii globale. Bacteriile pot deveni imune la antibiotice din cauza suprasolicitarii si a lipsei de diversitate a antibioticelor cu prescriptie.

Prin adaugarea probioticelor in dieta dvs., puteti ajuta la reconstruirea diverselor bacterii intestinale, care sunt adesea ucise in urma unui curs de antibiotice. Suplimentele probiotice si alimentele pot, de asemenea, sa imbunatateasca eficacitatea antibioticelor si sa ajute la oprirea bacteriilor din corpul dumneavoastra de a deveni invulnerabile.

 

0 Shares
You May Also Like