Proactiv – Materiale de construcții – Chituri de îmbinare

0 Shares
0
0
0

Banda autoadezivă pe care o poți găsi în magazinul online Proactiv – materiale de construcții, este o folie de aluminiu pe o parte și un strat adeziv pe cealaltă. Banda autoadezivă de etanșare pentru îmbinări și bonturi este utilizată pe acoperiș și asigură o etanșeitate ridicată la aer și apă a acoperirilor protejate, este capabilă să reziste la scăderi semnificative de temperatură, radiații UV și diverse efecte mecanice. Spre deosebire de etanșanții lichizi, nu este susceptibilă la întărire și crăpături ulterioare, și acest lucru îi extinde în mod semnificativ durata de viață.

De asemenea, banda autoadezivă specială de construcție este concepută pentru a întări suprafața, pentru a preveni formarea fisurilor în timpul lucrului intern. Este utilizată pentru lipirea îmbinărilor de gips-carton, PAL și alte materiale din tablă;  locuri de rame de uși și ferestre adiacente la pereți; fisuri, colțuri și îmbinări pe beton, suprafețe tencuite; pentru armarea continuă a suprafețelor pereților și tavanelor.

Chituri îmbinare

Printre numeroasele materiale de construcții vei găsi și chit de îmbinare. Este un material alb, destinat lucrărilor de renovare și construcții interioare și exterioare. Acest material este utilizat pentru nivelarea pereților, tavanelor, precum și pentru etanșarea diferitelor goluri.

Chitul are proprietăți moi, și datorită acestui lucru, suprafața tratată poate fi ușor curățată de rugozitate, cu șmirghel obișnuit. Materialele modern sunt de înaltă calitate și sunt împărțite în diferite tipuri: semifabricate (praf amestec) și gata preparate (păstos). 

Praful este amestecat cu apă până la consistența dorită și după tratamentul preliminar al suprafeței, acesta se întărește. Amestecul păstos nu trebuie preparat, fiind gata pentru începerea lucrului pe suprafața pregătită. Este potrivit pentru umplerea golurilor sau finisarea unor zone mici. 

Chit pe bază de ciment

Chitul pe bază de ciment poate fi utilizat atât pentru lucrări externe, cât și în interior. Acest tip de chit are caracteristici de rezistență ridicată și rezistență ridicată la umiditate. Rezistă 100% expunerii la umiditate pentru o lungă perioadă de timp. Prin urmare, chitul pe bază de ciment este utilizat în prelucrarea fațadelor. Dezavantajul este că, acesta este slab procesat. 

Este destul de dificil să cureți suprafața tencuielii folosind materiale abrazive convenționale. Având în vedere acest lucru, acest chit este folosit ca material de finisare aspru, pentru pregătirea pereților pentru finisarea acoperirilor, precum finisarea plăcilor sau a tencuielii decorative, care, datorită aspectului lor, ascund cu ușurință structura aspră brută a bazei.

Chit de polimer

Amestecurile de chit sunt concepute pentru un singur scop – nivelarea suprafeței și obținerea unei netezimi maxime. Privind la perete sau tavan, la prima vedere poate părea că totul este în regulă. Dar procesele de finisare nu pot fi ignorate, deoarece, acest lucru poate afecta negativ întreaga renovare. Diferite tipuri de materiale de umplutură au fost prezentate de mult timp pe piața materialelor de construcție. Și principalul material a fost amestecul pe bază de ciment și gips. Liantul a fost decisiv la alegerea unui chit. Chit polimeric este o soluție pe bază de lianți polimerici. Chitul polimeric este prezentat în două grupe, în funcție de polimerii de legare: acrilic și latex.  

Primul tip poate fi clasificat ca universal. Potrivit pentru lucru, atât pentru suprafețe exterioare, cât și pentru interior. Umplutura acrilică este utilizată pentru nivelarea suprafețelor și pentru finisare. Chiturile din latex sunt folosite numai pentru lucrări interioare. Acestea se caracterizează prin plasticitate bună și rezistență ridicată a suprafeței tratate, ușurință în aplicare. 

0 Shares
You May Also Like