Sanatatea aparatului genital la femei - un subiect de educatie sanitara

Sanatatea aparatului genital la femei – un subiect de educatie sanitara

0 Shares
0
0
0

Starea de sanatate este un conglomerat de bune functionalitati ale sistemelor organismului tau ce trebuie maximizata constant prin vizita la medicii specialisti. Educatia sanitara este un subiect tot mai dezbatut in Romania, mai ales in contextul cresterii numarului de mame tinere, de persoane care sufera de afectiuni cu transmitere sexuala.

Protectia si metodele contraceptive, identificarea in timp util a afectiunilor dar si cunoasterea in profunzime a propriului organism se pot realiza sistematic la o clinica ginecologie Mures, acolo unde expertiza se imbina armonios cu experienta medicilor specialisti. In cadrul acestui articol iti vom explica pe indelete de ce sa apelezi la o clinica pentru investigatiile anuale si recurente in spectrul ginecologiei si implicit, cum poti sa ii oferi fiicei tale oportunitatea de a-si cunoaste mai bine organismul. Astfel, preventia, tratarea si educatia se imbina armonios pentru a crea dezideratele unor femei sanatoase.

Valorificarea vizitei la medicul ginecolog pentru sanatate

De foarte multe ori pacientele tinere prezinta o stare de rusinare atunci cand vine vorba de vizita la ginecolog. Lipsa unor explicatii privind normalitatea acestui demers le inhiba, totul alaturi de anumite stereotipii in gandire legate de disconfortul resimtit. Noi iti spunem ca toate aceste elemente trebuie inlaturate sistematic atunci cand vine vorba despre sanatatea ta! Iti sugeram astfel sa urmezi cativa pasi esentiali pentru a-ti spori increderea in tine si implicit, pentru a-ti pune sanatatea pe primul loc.

In primul rand, este esential sa realizezi un mic research inainte de a alege medicul ginecolog la care sa mergi constant. Valorifica oportunitatile oferite de mediul online, nenumaratele informatii care se regasesc in acesta legate de clinici si medici ginecologi afiliati. La clinica ginecologie Mures cu siguranta vei avea parte de cele mai bune experiente, totul datorita numeroaselor recenzii pozitive care atesta profesionalismul si pregatirea personalului medical.  Increderea in ginecolog este vitala pentru o relationare pe termen lung! Ulterior, realizeaza o programare! Asigura-te ca detii informatii despre anterioarele afectiuni ginecologice de care ai suferit (daca au existat) sau alte informatii despre tabloul tau clinic. Medicul ginecolog, mai ales la prima intalnire, va solicita date despre prima menstruatie, inceputul vietii sexuale, metode contraceptive folosite. In acelasi timp, daca doriti sa beneficiati de planning familial, cu siguranta acesta va va oferi cele mai bune sfaturi in acest sens.

Sarcina si vizita la ginecolog

Daca Testul Babes Papanicolau este unul dintre cele mai uzitate proceduri de screening pentru identificarea unor anomalii celulare pe care femeile trebuie sa il realizeze constant, sarcina este o alta etapa importanta care valorifica relationarea pacient-medic. Evolutia normala a sarcinii, existenta unor dereglari hormonale, dar si vizitele constante la medic in acesta perioada trebuie sa coreleze increderea cu procedurile standard.

Vizita la medicul ginecolog este inca un subiect tabu pentru multe femei. Mare parte dintre acestea nu asociaza importanta acestei vizite cu propria stare de sanatate. Din acest motiv, foarte multe afectiuni sunt identificate in stadii avansate, abia atunci cand pacienta prezinta un nivel de toleranta scazut.  Va indicam astfel ca afectiunile ginecologice sa fie prevenite cu ajutorul sfaturilor medicului personal si sa urmariti indeaproape starea dumneavoastra de bine!

0 Shares
You May Also Like