Scurt istoric al aparitiei ciorapilor Lycra: de ce sunt acestia favoritii femeilor de pretutindeni?

Scurt istoric al aparitiei ciorapilor Lycra: de ce sunt acestia favoritii femeilor de pretutindeni?

0 Shares
0
0
0

Din garderoba feminina, cu siguranta nu pot lipsi perechile de ciorapi buni! Stii bine cat de des ciorapii iti pot salva sau strica tinuta. Prin urmare, merita sa te concentrezi asupra modelelor de cea mai inalta calitate, fiabile pentru uzura de zi cu zi. Ce ciorapi sa alegi si care este fenomenul fibrei brevetate Lycra?

Istoria colantilor: ce s-a schimbat in dulapurile pentru femei?

In primul rand, merita sa stii ca, desi ciorapii au fost inventati inca din secolul al XI-lea, initial nu au putut fi gasiti decat in ​​dulapurile pentru barbati. Barbatii au ajuns sa ii poarte cand au vrut sa imbunatateasca circulatia sangelui in picioare si sa se protejeze de frig. Pana in prezent, ciorapii de matase caracteristici sunt considerati unul dintre atributele aristocratiei.

Cu timpul, domnii au schimbat dresurile cu pantaloni, dar in garderoba femeilor erau inca doar ciorapi. Situatia s-a schimbat abia in anii 1960; atunci nylonul, o fibra sintetica flexibila si durabila, a devenit mai disponibil pe scara larga. In acelasi timp, omul de stiinta Allen Gant le-a oferit doamnelor „Panti-Legs”, o taietura de ciorapi cunoscuta peste tot in lume. La inceput, dansatorii profesionisti i-au folosit, dar pe masura ce disponibilitatea a crescut, toate doamnele au inceput sa ii poarte.

O alta piatra de hotar in istoria modei pentru femei a fost crearea de ciorapi durabili si flexibili, care nu trebuiau sa fie predati „ochiului”. Acum, cand colantii sunt purtati de doamne de toate varstele si din intreaga lume, alegerea este imensa.

Subtiri si mai grosi, stralucitori si mati, modelatori, care imbunatatesc circulatia, termici… si chiar masculini. Daca barbatii purtau ciorapi, de ce nu o fac acum? Cele mai recente tendinte te pot surprinde si mai mult.

De unde au venit toate aceste schimbari?

Femeile din secolul al XX-lea stiau exact ce doreau: isi doreau colanti confortabili si fiabili, care sa se aseze frumos pe picioare. Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca producatorii de ciorapi s-ar putea odihni: odata ce doamnele s-au obisnuit cu confortul, au inceput sa ceara mai mult.

Colantii moderni cu fibra brevetata Lycra sunt raspunsul la nevoile femeilor moderne: sunt durabili, flexibili si extrem de confortabili. In plus, poti alege dintre multe modele extrem de interesante, precum acei ciorapi cu banda adeziva Fiore Edith.

Colanti cu fibra Lycra – de ce sunt atat de speciali?

Prima asociere cu numele fibrei? Pentru unii, vor fi anii 1980 si costumele colorate, flexibile. Doamnele care au invatat proprietatile colantilor cu fibra originala Lycra stiu totusi ca este un termen sinonim cu confort si durabilitate.

In 1958, Joseph Shivers a inventat fibra sintetica flexibila in laboratorul DuPont, care a dus la inregistrarea marcii comerciale, de atunci fibrele originale Lycra sunt marcate corespunzator. Ciorapii cu fibre originale sunt extrem de flexibili si se potrivesc perfect formei picioarelor.

Utilizarea elastanului in productia de ciorapi se traduce direct in confortul utilizarii lor.

Cele mai noi tehnologii si materiale au facut posibila crearea unei serii de dresuri adaptate nevoilor tuturor femeilor. Fiecare femeie apreciaza confortul, potrivirea perfecta si flexibilitatea: alege produse cu sigla Lycra pentru a obtine o garantie de cea mai inalta calitate. Cu ajutorul modelelor cu adaugarea de fibre Lycra, vei sublinia forma picioarelor si iti vei putea scoate in evidenta tinuta.

0 Shares
You May Also Like