Scurta introducere in yoga

Scurta introducere in yoga

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi avem de desfasurat in viata de zi cu zi tot felul de activitati, unele fiind mai solicitante din punct de vedere fizic, in timp ce altele sunt mult mai solicitante din punct de vedere psihic.

Ei bine, tinand cont de acest aspect, este evident faptul ca fiecare dintre noi vom cauta cele mai bune solutii pentru relaxare, si totodata vom cauta cele mai bune solutii pentru a scapa de stresul de la locul de munca sau de stresul acumulat acasa.

Unele persoane aleg sa scape de aceste ganduri si sa le elimine din mintea lor, pentru o scurta perioada de timp, atunci cand merg la sala de sport, sau cand practica un tip de sport, insa odata ce ies de la sala, cu siguranta gandurile si problemele le vor reveni in minte.

Exista insa si persoane care aleg sa isi indrepte atentia spre yoga, fenomen despre care vom discuta in continuarea acestui articol, si care ii poate ajuta pe toti cei care se simt stresati, obositi, sau pe cei care isi doresc sa isi cunoasca limitele.

In primul rand, este foarte important de amintit faptul ca yoga este un termen care provine din limba sanscrita, de la cuvantul yuj, care inseamna uniune. Ei bine, yoga se refera la uniunea dintre constiinta universala si constiinta individuala.

Este foarte important de amintit, faptul ca yoga nu este o doar o  suma de exercitii pentru corp care ii face pe cei care participa la astfel de  cursuri yoga incepatori  sau avansati, sa se simta mai bine fizic.

Yoga inseamna mult mai mult decat atat, provenind din scrierile antice! Fenomenul in sine ajuta foarte mult la crearea unui mod de viata sanatos, mult mai fericit si mai plin de liniste si de pace, lucruri care pana la urma duc la uniunea cu propriul sine.

Cu siguranta in fiecare om exista acea dorinta foarte mare de a fi fericit. Marii intelepti din anticitate datorita unor intrebari asupra vietii, puteau sa ajunga intr-o stare in care li se puteau revela secretele unei vieti mult mai fericite, mai sanatoase si mai pline de sens.

Cat despre beneficiile pe care yoga le are asupra organismului uman, si pentru care foarte multa lume alege sa practice aceste cursuri, am putea sa amintim mai intai de toate faptul ca yoga ajuta foarte mult la eliminarea tuturor toxinelor din corp.

Deasemenea, yoga poate sa canalizeze foarte bine fluxul de sange, iar pe langa asta are si capacitatea de a imbunatati flexibilitatea muschilor, si nu in ultimul rand, miscarile articulatiilor.

Este extrem de important iarasi de amintit faptul ca yoga poate sa corecteze postura si alinierea corpului, si poate sa regleze atat sistemul digestiv, cat si sistemul endocrin sau sistemul circulator.

Exista si alte persoane care aleg sa practice yoga pentru ca isi doresc intarirea si revitalizarea organelor interne, pentru a obtine un corp mult mai tineresc si mult mai sanatos.

Despre yoga se mai spune ca ar ajuta la slabit, ca ar vindeca astmul, diabetul dar si problemele de inima sau multe alte boli cronice.

0 Shares
You May Also Like